CuracaoDutch

Masteronderzoek door Mikayla V. Ribeiro MA: Genezende ecologische relaties in Papiamentu literatuur

Master Di Mikayla V. Ribeiro

Mikayla V. Ribeiro MA, geboren en getogen op Curaçao, studeerde onlangs af met een onderzoeksmaster in literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Haar bachelordiploma behaalde ze aan de Amherst College, Massachusetts in de VS, waar ze Engels en geschiedenis, cultuur en politiek van de volkeren van de Afrikaanse diaspora en Afrika studeerde.

 

Haar masterscriptie ‘Genezende ecologische relaties in Papiamentu literatuur: “een studie van korte fictie uit het Nederlands-Caribisch gebied” onderzoekt hoe schrijvers Elis Juliana, Frank Martinus Arion en Guillermo Rosario relaties met de natuurlijke wereld voor ogen hadden.

Door te bestuderen hoe schrijvers uit het Nederlands-Caribisch gebied historisch hebben gereageerd op en zich hebben voorgesteld naast en voorbij natuurlijke uitdagingen, kan een blauwdruk worden gecreëerd voor lokale, dekoloniale, ecologische genezing in de toekomst.

Verhalen vertellen in het Papiamentu betekent creëren vanuit de verbeelding van dit gebied.

Ribeiro’s onderzoek richtte zich op thema’s als land als archief, cuerpo-territorio, (mondeling) verhalen vertellen als helend, collectief overleven en ecologische genezing als spiritueel en fysiek.

Related posts

Aanhoudingen rijden onder invloed

EA News Author

Politieberichten van maandag 11 maart tot en met woensdag 13 maart 2024

EA News Author

Geslaagde 20e Female Leadership Events op Curaçao: Vrouwelijke leiders zijn niet te stoppen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message