Lokaal/ArubaDutch

Marcel Balootje: De tijd van de Heer is nabij

Pastor

Dit alles is een teken dat de komst van onze Heer Jezus Christus nabij is.

Zij zijn zelfzuchtig, geldgierig en verwaand, ze hebben een schijn van nederigheid, ze zijn goddeloos, ze hebben een vrije wil om ontucht te plegen, ze hebben een hekel aan honger en armoede.

Toen de Heer Noach waarschuwde dat Hij de wereld met een zondvloed (de regen) zou beëindigen, omdat iedereen op de aarde slecht was, bleef Noach niet stil, maar predikte 120 jaar lang het woord van God en waarschuwde iedereen dat het einde nabij was, maar zoals het nu gebeurt, luisterden ze niet, spotten ze, maar toen de zondvloed begon te vallen, renden ze allemaal naar Noach toe om in de ark te gaan, maar God sloot de deur (Genesis 7:6).

Net als in de dagen van Sodom en Gomorra, waarin mensen tegen God in opstand kwamen, in alle vormen van goddeloosheid, zegt de Bijbel dat de mensen van Sodom en Gomorra slecht waren (Genesis 13:13).

We zien in de wereld een toename van de godsdienst. Voor mensen is er een tijd voor alles, maar voor God is er een tijd voor alles.

Mensen zijn dol op geld, materiële bezittingen, technologie, afgoderij en wat er nog erger is, trots en hoogmoed komen steeds meer voor.

Want er zijn tegenstanders van het woord, goddeloze mensen die zich niet aan de wil van de goddelijke wil houden.

Maar het is onze plicht om de hele wereld te waarschuwen voor de komst van de Heer, want het staat in Ezechiël 3:17+18:

Mensenkind! Ik maak u tot een wachter voor het huis van Israël.

Wanneer hoort u een woord uit mijn mond? Laat ze voor mij opstaan.

Als Ik tot de goddeloze zeg: Gij zult zekerlijk sterven, en gij hem niet waarschuwt en hem niet spreekt om hem te waarschuwen van zijn weg, dan zal de goddeloze sterven in zijn ongerechtigheid, maar zijn bloed zal Ik van uw hand vragen.

Maar als gij de goddeloze waarschuwt, en hij zich niet bekeert van zijn goddeloosheid en van zijn weg, zal hij in zijn ongerechtigheid sterven; maar gij hebt uw ziel gered.

Want zozeer heeft God de wereld liefgehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat eenieder, die in Hem gelooft, niet vergaat, maar eeuwig leven heeft.

Wie in hem gelooft, zal niet worden veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet in de naam van de eniggeboren Zoon van God geloofd heeft. Johannes 3:16-18).

Daarom moeten wij er alles aan doen om de waarheid aan iedereen te vertellen, want de tijd is nabij. Niemand kent de dag en het uur, maar de wereld verandert en de goddeloosheid neemt toe.

Wie in de Zoon gelooft, heeft het eeuwige leven; wie niet in de Zoon gelooft, zal het leven niet zien, maar de toorn van God blijft op hem”.

Related posts

Nepvuurwapens in beslag genomen

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 19 march 2024

EA News Author

Samenwerkingsovereenkomst voor pilotprojecten from the library to the school undertekent with OLB

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message