Lokaal/ArubaDutch

Mangroven hebben een fundamentele taak voor de mens en natuur

Manager Giancarlo

Veel mensen zijn zich misschien niet bewust van de waarde die de mangrovens hebben voor ons als mens en de natuur. Volgens Research and Conservation Manager Giancarlo Nunes hebben mangrovebossen verschillende functies die belangrijk zijn voor ons als mensen, een daarvan is dat ze onze kusten beschermen, in het verleden waren mangrovebossen aan alle kanten en ze beschermen het eiland tegen slecht weer wanneer het orkaanseizoen is en de zee zo hard is dat ze de kust kan breken, maar de mangrovebossen beschermen de kust en voorkomen dat orkanen en de zee onze kust breken.

De taak van de mangroven is om de impact van orkanen en brute golven te weerstaan en ze zijn de tempel om onze kust te beschermen. Een ander aspect is dat de mangroven de beste bomen zijn om de lucht schoon te maken, we zijn ons er niet van bewust dat we veel lucht vervuilen. De mangrovebossen filteren de lucht goed om de CO2 uit het systeem te halen. Een andere functie van de mangroven is dat ze de broeikasten zijn waar de vissen hun nest kiezen waar de kleine vissen in de wortels van de mangroven leven om beschermd te worden door de grote vissen zodat ze de kans krijgen om volwassen te worden en later naar het rif te gaan.

De mangroven filteren ook water, niet alleen de luchtvervuiling, maar ook de watervervuiling.

Related posts

6-maandelijkse prestatie evaluatie van het Bonairiaanse toerisme over de eerste helft van 2023 overtreft het jaar daarvoor en de niveaus van vóór de pandemie

EA News Author

Afgelopen jaren steeds betere voortvarende afhandeling strafzaken

EA News Author

Bonaire verwelkomt eerste JetAir-vlucht vanaf Aruba

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message