CuracaoDutch

Majoor Boonstra nieuwe commandant Marinekazerne Suffisant

Curmil Cocc

Majoor der mariniers A. Boonstra heeft op donderdag 4 juli het commando van Marinekazerne Suffisant op Curacao overgenomen. Hij nam het commando over van majoor der mariniers Steven Baan. Dat gebeurde tijdens ceremoniële bijeenkomst waarbij, naast genodigden, de gehele bemanning van de kazerne was vertegenwoordigd. 

De nieuwe commandant Boonstra trekt de huidige lijn van samenwerking met de lokale ketenpartners door. Hij zet zich in om te zorgen dat nu en in de toekomst lokale eenheden gereed staan om snel te kunnen worden inzet wanneer de autoriteiten daar om vragen. Binnen het Caribisch gebied in het algemeen en op en rondom Curaçao in het bijzonder.

Steven Baan kijkt terug op een bijzondere periode: “De afgelopen jaren is de CURMIL significant uitgebreid en ontwikkeld en kan zich prima meten met gelijkwaardige eenheden in het Caribisch gebied. Het recentelijk toetreden van vrouwen bij deze eenheid laat zien dat gelijkheid niets slechts een mooi streven is, maar werkelijkheid. De (door-) start van het Sociaal Vormings Traject, waarbij de overheid van Curacao interministerieel samenwerkt met defensie om de jeugd van Curacao een mooi traject te bieden voor de toekomst, mag als voorbeeld gelden voor vele samenwerkingsverbanden binnen ONS koninkrijk. Dit alles op een groter en moderner wordende kazerne. Nos Suffisant”.

Suffisant is een marinekazerne waar de operationele compagnie van de CURMIL is gehuisvest en waar zowel Curaçaose als Arubaanse militairen worden opgeleid bij het opleidingsCentrum Carib. De Caribische militairen starten hier hun militaire loopbaan tijdens hun eerste elementaire militaire vakopleiding. Tevens vindt hier het Sociaal Vormings Traject plaats, en is Suffisant de basis voor het Vrijwilligers Korps Curacao. Het Sociaal Vormingstraject is een belangrijk onderdeel van het samenwerkingsproject met de overheid waarbij een deel van het project een 4 maanden durende training bevat duurt. Deze militaire training is vooral bedoeld om basisvaardigheden aan te leren en een betere toekomst te bieden.

Marinebasis Parera
Ook op Marinebasis Parera vond deze week een commando-overdracht plaats. Kapitein-Luitenant ter Zee Hezemans gaf maandag 1 juli het commando over aan Kapitein-Luitenant ter Zee Heerik. Dat gebeurde met een ceremonie op het exercitieterrein van de Marinebasis.

 

Curmil Mksuf 4 Juli 2024 ScaledCocc Speech Cdt Baan Scaled

Related posts

Zr.Ms. Holland intercepted more than 2.2 tons of cocaine in four days

EA News Author

De kustwachthelikopter evacueert persoon vanaf cruiseschip

EA News Author

De Boneriërs gingen naar buiten en stuurden een duidelijke boodschap naar Nederland.

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message