CuracaoDutch

Maduro & Curiel’s Bank kondigt aanstaande overgang in leiderschap aan

Maduro Curiels Bank Ta Anunsia Kambio Di Liderazgo

Maduro & Curiel’s Bank (MCB) kondigt een op handen zijnde overgang in leiderschap aan. Lionel “Chicu” Capriles II, die al bijna twee decennia President en CEO is, heeft aangegeven binnen afzienbare tijd terug te treden. De Raad van Commissarissen is gestart met het vinden van een opvolger om de MCB Groep naar een volgende fase te leiden. 

In een toelichting op zijn beslissing zegt Chicu: “Het is een absolute eer om MCB te leiden en samen te werken met zulke uitstekende collega’s. Ik voel me vereerd dat ik in de positie ben om op zo’n betekenisvolle wijze bij te dragen aan onze samenleving. Na bijna 33 jaar dienst bij de Bank, voel ik dat het echter tijd is om MCB over te dragen aan nieuw leiderschap. De Bank is sterk, veerkrachtig en staat er goed voor. Wij bedienen onze klanten in de gemeenschappen die we met trots ons thuis noemen, vol toewijding. Door dit besluit vroegtijdig bekend te maken, heeft de RvC voldoende tijd om een opvolger te zoeken. Voor nu blijft het dus ‘business as usual’. Ik blijf me met volle inzet inspannen voor de Bank, om ervoor te zorgen dat de overgang naar mijn opvolger, die te zijner tijd aantreedt, soepel verloopt.”

Islay McGlynn, voorzitter van de RvC: “Onder Chicu’s leiding heeft MCB haar sterke groeipad weten door te zetten. Als de leidende bank in het Nederlands Caribisch gebied is MCB zeer actief in de lokale economie en gemeenschappen. Chicu is zich blijven inzetten om de familiewaarden hoog te houden die sinds de oprichting in 1916 synoniem zijn voor de Bank. Hoewel Chicu nog enige tijd in functie blijft, is de RvC gestart met de zoektocht naar de volgende President en CEO van MCB. Dit onderstreept het belang van het vinden van de juiste leider.”

De Raad van Commissarissen heeft een grondig en goed gepland opvolgingsproces in gang gezet en een aankondiging wordt in de komende twaalf maanden verwacht. Er wordt een kandidaat gezocht die MCB’s familiewaarden belichaamt, die zich inzet voor de lokale economie en gemeenschap op de Nederlands-Caribische eilanden, en die de vaardigheden heeft om de bank de toekomst in te leiden. 

De RvC heeft als prioriteit om te zorgen voor een soepele overgang, waarbij de lange traditie van stabiliteit, eersteklas kwaliteit en dienstverlening van de Bank behouden blijft.

Related posts

Cursus voor de medewerkers van het slachthuis

EA News Author

Weersverwachting geldig tot vrijdag 14 april 2023

EA News Author

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bezoekt Aruba, Curaçao en Sint Maarten

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message