Lokaal/ArubaDutch

Levi Silvanie kondigt The School Tour voor oktober aan en speelt op CdC op 14 april

Levisilvanie2023 2

after 10 years, Curaçoleño artiest Levi Silvanie keert terug met een album en een nieuwe missie: gebruik mijn muziek en verhaal om anderen te machtigen die in stilte lijden  Op vrijdag 14 april geeft Silvanie een presentatie in het Huis van Cultuur (CdC). In oktober van dit jaar lanceert ze een bewustmakingsproject voor geestelijke gezondheid, gericht op jongeren op de middelbare school in Aruba, Bonaire en Corsow.

Eén op de vier mensen ervaart problemen met de geestelijke gezondheid of een geestelijke ziekte. De helft van alle gevallen begint op of voor de leeftijd van 14, en zelfmoord als gevolg van depressie is de vierde meest voorkomende doodsoorzaak bij mensen tussen de 15 en 29 jaar. In onze samenleving worden mentale gezondheidsproblemen zelden erkend of besproken, en worden ze vaak gezien als een schande. Dit kan mensen ervan weerhouden over hun mentale gezondheid te praten of hulp te zoeken.

miss

gs:miss is Silvanie’s eerste album in tien jaar. Een fragiel werk van 13 liedjes waarin ze zich openbaart over haar leven, haar strijd en haar groei. Het album schetst een ontroerend beeld van Levi Silvanie’s evolutie van van gewoon mezelf naar’me:miss’; van zijn opkomst tot roem en zijn strijd met geestelijke gezondheid, tot het ontdekken hoe hij trouw aan zichzelf kan blijven. Geïnspireerd door deze persoonlijke strijd begon Levi twee jaar geleden een beweging met een focus op mentale gezondheid voor jongeren en volwassenen. Met behulp van gsme:miss als tool ontwikkelde ze een succesvol programma om muzikale empowerment in scholen, bedrijven en huizen te brengen.

Presentatie in Aruba en Korsou

Op vrijdag 14 april van 7 uur tot 9 uur’s avonds geeft Levi Silvanie een muzikale presentatie in CdC. Er zijn plaatsen voor niet meer dan 100 personen. Om kaarten te kopen kunt u contact opnemen met het CdC op www.casdicultura.aw, een e-mail sturen naar info@casdicultura.aw, of bel 582 1010.

‘The School Tour’ is terug!

Na een succesvolle pilot in april 2022, zal The School Tour terugkeren naar de ABC-eilanden in het schooljaar 2023-2024. Deze tour was oorspronkelijk gepland om deze maand te plaatsen, maar vanwege een groot aantal aanvragen van scholen en studenten en logistieke consequenties, werd dit uitgesteld tot oktober 2023. Met de School Tour en haar nieuwe album wil Silvanie de kracht van muziek gebruiken om een open gesprek te starten over mentale gezondheid en zelfzorg. Een meeslepende ervaring waarin ze haar muziek en haar verhaal deelt, inclusief een open dialoog met lokale zorgverleners. Over de dagelijkse hindernissen en de verschillende manieren om een gezonde gemoedstoestand te verbeteren of te behouden.

Dankzij de steun van de Minister van Onderwijs en Sport van Aruba, de Universiteit van Aruba/Shoco Wellness, Medwork, en andere partijen, komt The School Tour binnenkort naar Aruba. Naast de sessies voor scholen, zullen er ook sessies zijn voor ouders en mannen. Elke sessie van The School Tour omvat een Health Pavilion, in samenwerking met lokale professionals. Het Health Pavilion heeft een verscheidenheid aan gezondheids- en welzijnsprofessionals waar u direct hulp en informatie kunt krijgen. Als het gaat om gezondheidszorg, is er altijd ruimte voor verbetering. Daarom zal er ook een Open Panel Discussion zijn om te praten over de huidige uitdagingen in Aruba en mogelijke oplossingen.

Deelname aan alle The School Tour-evenementen is volledig gratis, maar registratie is vereist. Alle middelbare scholen in Aruba kunnen zich vóór 1 mei 2023 registreren via de website levisilvanie.com/schooltour of via een e-mail naar production@levisilvanie.com. Het doel is om zoveel mogelijk studenten te bereiken. Om The School Tour te ondersteunen, kunt u een e-mail sturen naar management@levisilvanie.com voor meer informatie over sponsoring en donaties. Voor persberichten en andere vragen kunt u e-mailen naar management@levisilvanie.com.

Voor meer informatie over The School Tour, bezoek levisilvanie.com/schooltour.

Levisilvanie2023 4Levisilvanie2023 3Levisilvanie2023 1

Related posts

6 op 10 ouders in Caribisch Nederland gebruiken formele kinderopvang

EA News Author

Weersverwachting tot zondag 18 februari 2024

EA News Author

Eerste Internationale Vergadering van dichters op Aruba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message