Lokaal/ArubaDutchBonaire

KPCN verwelkomt DEA Country Attaché Lauren Carney op Bonaire

Polis Kpcn

Op woensdag 14 augustus, bracht mevrouw Lauren Carney, Country Attaché van de Curaçao Country Office – Caribbean Division van de Drug Enforcement Administration (DEA), een bezoek aan het politiebureau van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) op Bonaire.

 

Tijdens haar bezoek maakte zij kennis met het Korps Management Team (KMT) van het KPCN en werden er belangrijke afspraken gemaakt om de samenwerking in de bestrijding van druggerelateerde criminaliteit in de regio te versterken. De nadruk lag op het intensiveren van gezamenlijke inspanningen om de grensoverschrijdende handel en distributie van drugs effectief aan te pakken.

 

Mevrouw Carney kreeg bovendien een uitgebreide presentatie van een aantal gespecialiseerde teams van het KPCN. Ze werd geïnformeerd over de werkwijze van de afdeling Informatie & Expertise, die haar inzicht gaf in het verzamelen en analyseren van tactische informatie. Een presentatie van de Forensische Opsporing-afdeling gaf inzicht in hun werk op het gebied van bewijsvoering in drugszaken. Daarnaast werd ze geïnformeerd over de belangrijke rol van het Cyber Crime Team in het bestrijden van digitale criminaliteit die vaak gerelateerd kan zijn aan drugshandel.

Dit bezoek is een belangrijke stap in het versterken van de samenwerking tussen de DEA en het KPCN. Samen werken we aan een veiliger Caribisch Nederland, waar criminaliteit geen plaats heeft.

Related posts

€ 19 miljoen voor stabilisering van de klif Sint Eustatius

EA News Author

Aanpassing brandstofprijzen per 12 januari 2024

EA News Author

Eerste fase van het restauratieproject van Cas Veneranda voltooid

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message