Sint MaartenDutch

Kinderveiligheidscode op Sint Maarten word uitvoert

E Codigo Di Siguridad Pa Mucha Cu Mester Wordo Implementa Na Sint Maarten 1

Onder begeleiding van UNICEF Nederland heeft het Court of Guardianship Sint Maarten een kinderveiligheidscode ontwikkeld (de officiële naam wordt nog bepaald) overeenkomstig artikel 243d van het Burgerlijk Wetboek van Sint Maarten. Naast het bieden van steun aan kinderen en gezinnen, zal de code, zodra deze is geïmplementeerd, dienen als een richtlijn voor professionals om mogelijk kindermisbruik snel op te sporen. Als gevolg van de code zullen alle relevante afdelingen op Sint Maarten, waaronder de voogdijrechtbank, de politie, het SJIS, scholen, medische centra en andere instellingen die gezinsdiensten aanbieden, beter in staat zijn om te communiceren over vermoedelijk kindermisbruik.

Samenwerking tussen deze instellingen is van cruciaal belang voor het succes van de kinderveiligheidscode en aanverwante programma’s. De eerste mensen die tekenen van vermoedelijk kindermisbruik opmerken, zijn vaak leraren, politieagenten, medisch personeel en andere professionals in de kinderopvang. Ze hebben ook de verantwoordelijkheid om de broodnodige emotionele steun te bieden aan kinderen in die moeilijke situaties, of om te melden wanneer dat nodig is”, zegt Neidi de Carvalho, Kinderbeschermingsspecialist van UNICEF Nederland.

Daarnaast ontwikkelen het Court of Guardianship en UNICEF in Nederland ondersteunende programma’s ter ondersteuning van de tenuitvoerlegging van de kinderveiligheidscode, naast het vaststellen van wettelijke kaders en het opstellen van werkovereenkomsten. Op Sint Maarten zijn onder andere Child Check en Handle with Care programma’s, die instellingen die met kinderen en ouders werken helpen bij het identificeren, melden en opvolgen van vermoedelijke gevallen van kindermisbruik.

Afgelopen jaar heeft het Departement Jeugd en Gezinszaken (DMH) op Aruba zijn eigen ‘Code Di Proteccion’ ingevoerd om kinderen te beschermen. Het hof van voogdij en UNICEF Nederland organiseerden een werkbezoek aan Aruba om meer over dit proces te leren. Hun bezoek werd verzorgd door de DMH, wiens specialisten uitvoerig uiteenzetten over de algemene implementatie en duurzaamheid van de ⁇ Codigo Di Proteccion ⁇ in Aruba.

Ook werden verschillende andere instellingen bezocht die een rol spelen bij de uitvoering van de kinderveiligheidscode op Aruba, zoals de KPA (Korps Politie Aruba, StichtingKatholiekOnderwijs Aruba, Bureau Sostenemi (Child Abuse and Neglect Reporting, Universiteit van Aruba, DVR (DirectieVoogdijraad), Dr. Horacio Hospital & ⁇ Telefon pa Hubentud ⁇ (Youth Helpline), onder andere. Het hoofddoel van het bezoek was kennis, beste praktijken, advies en inspiratie te verwerven met betrekking tot het proces, de procedures, de werkstroom, het juridische kader en de implementatiefase van het begin tot waar Aruba nu staat. Deze informatie zal nuttig zijn bij de ontwikkeling en de tenuitvoerlegging van de kinderveiligheidscode op Sint Maarten in samenwerking met UNICEF in Nederland. Dank aan het ministerie van Jeugd en Gezinszaken voor hun hulp bij het faciliteren van dit waardevolle werkbezoek.

E Codigo Di Siguridad Pa Mucha Cu Mester Wordo Implementa Na Sint Maarten

Related posts

Bonaire verwelkomt het nieuwste vliegtuig van Winair op het eiland

EA News Author

De Kustwacht helikopter haalt man op Klein Curaçao

EA News Author

Adelaida Ponson-Arends presenteert 2 boeken

EA News Author

1 comment

Kinderveiligheidscode op Sint Maarten word uitvoert - Notisia 365 July 27, 2023 at 8:29 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message