Lokaal/ArubaDutch

Jonge professionals die wetenschap, technologie, engineering en wiskunde hebben gestudeerd, willen andere jongeren inspireren om in de branche te studeren

Jonge Professionals Die Wetenschap Technologie Engineering En Wiskunde Hebben Gestudeerd Willen Andere Jongeren Inspireren Om In De Branche Te Studeren

Michelle Mendez Fonseca, PR Manager van The STEM Embassy nodigt de Arubaanse gemeenschap uit, vooral jongeren die willen studeren aan Science, Technology, Engineering en Mathematics (Wetenschap, Technologie, Engineering en Wiskunde).

The STEM Embassy (TSE) is een organisatie opgericht in 2021 en bestaat uit 12 studenten uit Aruba en Curaçao die studeren in Nederland, de Verenigde Staten en Zwitserland. Allemaal met dezelfde missie: nieuwsgierigheid en vertrouwen in STEM opwekken in een omgeving die toegankelijk is voor iedereen op de ABC-eilanden. STEM staat voor studies in de gebieden van Science, Technology, Engineering en Mathematics (Wetenschap, Technologie, Engineering en Wiskunde). Leden van The STEM Embassy merkten op dat veel kinderen geen STEM-opleiding volgen. Daarom wil ik de studenten graag informeren over wat deze studie is en wat iedereen daarna kan doen en dat er werk voor is. Er zullen verschillende workshops plaatsvinden.

Dit jaar nodigt TSE de bevolking van Aruba uit voor het tweede STEM zomerkamp: Wat is jouw STEM? Aruba 2023 voor kinderen tussen 12-21 jaar oud vindt plaats van 26-29 juli op de Universiteit van Aruba. Er zijn in totaal 150 plaatsen beschikbaar en er zullen 6 verschillende workshops zijn, waaronder engineering, mariene biologie, chemie en meer. Met de workshops wil TSE dat kinderen een kans krijgen om hun interesse in STEM te verkennen en kinderen inspireren om hun passie te ontdekken. Het evenement eindigt op 29 juli met een STEM Festival dat open is voor het publiek. Verschillende organisaties en bedrijven in het STEM-gebied zullen aanwezig zijn om informatie te verstrekken aan de hele gemeenschap.

TSE wil erop wijzen dat het niveau van de studie van de kinderen niet belangrijk is en dat het niet nodig is om vooraf kennis van STEM te verwerven. Het doel van de TSE is om belangstelling te creëren in de STEM-onderzoeksgebieden in een zo inclusief mogelijke omgeving.

Alle informatie over de registratie voor het evenement is te volgen via Facebook, Instagram @TheSTEMEmbassy en hun website www.thestemembassy.com. Ze missen deze kans niet.

 

Click www.eanews.com en volg ons

Related posts

Ernstig ongeval in San Nicolas met zware schade en gewonden

EA News Author

Olb onderzoekt haalbaarheid van een ferry tussen Bonaire en Curaçao

EA News Author

John Soliano beëdigd als nieuwe gezaghebber van Bonaire

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message