ToerismeDutch

Jaarlijkse AZV-telling 2022 toont groei in toerisme

Cuenta Anual Di Azv 2022 Ta Resalta E Cresemento Den Turismo

De Minister van Toerisme en Volksgezondheid, Mr. Dangui Oduber ontving directeur van het uitvoerend orgaan (OE) van AZV, ir. Edwin Jacobs, die het jaarverslag en de jaarrekening van het AZV-fonds voor 2022 overhandigde. Minister Oduber is tevreden dat AZV’s OE op tijd is met haar jaarverslag, wat belangrijk is voor de zorgsector.

Uit het jaarverslag blijkt de zeer positieve impact van de groei van
toerisme op de inkomsten van het AZV-fonds. Dit was zodanig dat het fonds in staat was om al zijn uitgaven te dekken en de overheidsbijdrage aan het fonds te minimaliseren.

Budget 2022
AZV startte 2022 met een projectie van premie- en BAZV-inkomsten van 460,2 miljoen florin.
De totale uitgaven van het fonds werden geraamd op 462,9 miljoen florin, inclusief bezuinigingen in het kader van de vijfde golf van COVID19. Dit zou betekenen dat het land 2,9 miljoen florin zou moeten bijdragen.

Resultaten 2022
De indrukwekkende groei van het toerisme in 2022 resulteerde in de uiteindelijke inkomsten van het fonds van 26,7 miljoen florin meer dan de projectie. Terwijl de kosten 16,5
miljoen gulden meer dan gepland. Dit is onder meer te wijten aan het niet kunnen implementeren van het vijfgolfprogramma zoals voorzien.

• Ministerie van Toerisme en Volksgezondheid
• Persbericht: 17 april 2023
In het vervolg van het jaar werd een enorme groei van de inkomsten van
Het fonds en dit in combinatie met de bijdrage van de zorgsector en de verzekeringsmaatschappijen, hebben een ruimte voor investeringen gecreëerd. AZV heeft in overleg met het Ministerie van Volksgezondheid iets meer dan 9 miljoen gulden toegewezen aan investeringen in de gezondheidszorg van ons land, zoals onder meer:
ambulance kopen;
bijdrage aan Imsan om de hooplijst in retinologie en vergroting te vervullen
van oogkleur;
bijdragen aan het ziekenhuis om de wachtlijst van de radiologie te vervullen,
urologie en gastroscopie;
aankoop van 14 nieuwe dialyse stoelen;
bijdrage aan een software om zorgverleners, laboratoria en
AZV;
bijdragen aan het bijwonen van een wachtlijst voor geestelijke gezondheid;
bijdragen aan preventie.

Positief resultaat voor het fonds
Aan het einde van het jaar kende BAZV een extra groei die niet was voorzien. Dit had als gevolg dat de AZV-fonds een klein positief resultaat van 1,5% kende. Dit kleine resultaat was bedoeld om terug te investeren in zorg in de versterking en noodzakelijke transformatie van onze zorgsector, die voorbereidt op de uitdagingen van de toekomst.

Multi-jarenverslag
Eind vorig jaar gaf de regering van Aruba AZV de opdracht om het instrument te ontwikkelen voor het
meerjarig financieel verslag. Dit is het doel om de bezuiniging van 60 miljoen florin te vervangen. Meneer. Jacobs meldde dat AZV samen met lokale experts werkt aan
Dit project zal binnenkort worden gepresenteerd.

• Ministerie van Toerisme en Volksgezondheid •
Concern Ten slotte, meneer. Jacobs wees erop dat nu de economie terug is op het niveau van 2019, het thema migratie opnieuw actueel wordt en dat zijn uitdagingen voor de zorgsector en het AZV-fonds vormt. Hij zei dat AZV zijn zorgen over deze kwestie aan de regering zal voorleggen.

Graduatie
Minister Oduber bedankt OE AZV, haar personeel en alle zorgverleners voor hun zorg
De minister van Volksgezondheid heeft in 2022 een bijdrage geleverd aan de realisatie van het beleid van het ministerie van Volksgezondheid en kijkt positief naar de ontwikkelingen in het eerste kwartaal van 2023. De jacht zal doorgaan
om een solide basis te leggen voor Aruba om de gezondheidsuitdagingen van de komende jaren aan te gaan

Related posts

Jaarverslag 2022 Tijdelijke Werkorganisatie: Samen duurzaam versterken

EA News Author

Toonaangevende reismedia bezoeken Saba

EA News Author

Verdachte boot, drugs en mensen die opnieuw in de Caribische Zee werden in beslag genomen, allemaal overgedragen aan KPCN Bonaire

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message