Lokaal/ArubaDutch

Interview met Drs. Yuri Casseres over COVID: COVID is geen pandemie meer, maar is een actief virus op Aruba

Drs. Yuri Casseres Riba

COVID is een onderwerp dat nog steeds veel wordt besproken. Na de pandemie leek alles weer normaal te zijn, maar dat betekent niet dat er nog steeds COVID-gevallen zijn, hoewel het aantal niet groot is, legt dr. Casseres uit.

Er zijn momenteel nog steeds COVID-gevallen op Aruba, hoewel het register niet groot is, is het altijd goed om te zorgen voor de nodige tests omdat COVID kan leiden tot hypercoagulatie en trombose. Er zijn recent verscheidene gevallen van overlijden door een trombose gemeld, maar Dr. Casseres merkt op dat wanneer dit gebeurt, alle nodige tests worden uitgevoerd om te zien of dit te maken heeft met het virus.

Hoewel het geen pandemie is, blijft COVID een virus en wanneer een persoon symptomen van griep vertoont, worden ze getest op het virus dat zich in de omgeving bevindt, om te bepalen wat het virus is dat de patiënt heeft, om te worden behandeld.

De meest kwetsbare personen voor het COVID-virus zijn patiënten met een bestaande medische aandoening, zoals overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, nierproblemen of als u medicijnen gebruikt die uw afweer verminderen, deze patiënten zijn het meest vatbaar voor het virus.

Er zijn virussen en bacteriën die de dood van iemand kunnen veroorzaken

Het is waar dat er momenteel verschillende virussen en bacteriën zijn die zo’n ernstige infectie in het systeem kunnen veroorzaken dat zelfs een jonge of gezonde persoon eraan kan sterven. Als de persoon op het verkeerde moment een virus oploopt en er niet wordt ontdekt welk virus of welke bacterie de patiënt heeft, dan kan de persoon er zelfs aan sterven, ongeacht hoeveel dokters er op uit zijn.

Momenteel zijn er geen nieuwe bacteriën of virussen bekend, aldus Dr. Casseres.

Wat we wel weten is dat bacteriën en virussen steeds slimmer worden en resistenter worden tegen antibiotica, en dat komt door het gebruik van antibiotica op grote schaal, en dus kunnen we zien dat er meer bacteriën zijn die resistenter zijn tegen de normale antibiotica dan we ze kunnen toedienen. Dan wordt het proces dat de patiënt ondergaat een ander, waarbij ze een antibioticum moeten geven dat ingewikkelder of ongebruikelijker is om de patiënt te behandelen.

Tijdens de pandemie wordt de COVID-situatie internationaal en nationaal beheerd, maar niet meer internationaal, maar lokaal. Internationaal wordt nog steeds aangetoond hoe dit te behandelen, maar lokaal worden COVID-patiënten zelf behandeld.

Related posts

Minister Maduro ontmoette team verantwoordelijk voor het digitale platform om culturele erfenis Coleccion Aruba te conserveren

EA News Author

Dia di penshonado winnaars dineren met gedeputeerde craane

EA News Author

De belangrijkste focus van de 2022 winners is welzijn: De winnaars van de Aruba Signature Experience 2022 zijn bekendgemaakt.

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message