Lokaal/ArubaDutch

In de maand april wil Directie Volksgezondheid onze gemeenschap informeren over het genieten van een gezond kamp

Camping Foto

De maand april staat bekend als het kampseizoen. Het gezondheidsdepartement vraagt onze gemeenschap om zorg te dragen voor onze gezondheid tijdens het kamp. Zware zon, overmatig alcoholgebruik en onbeschermde seks zijn enkele dingen die we moeten vermijden om negatieve gevolgen voor onze gezondheid te voorkomen.

Sterke zon

Het klimaat van Aruba is extreem warm. Voor bescherming tegen de zware zon is het verstandig om een zonnebrandcrème te gebruiken die een minimum van 30 SPF bevat met UVA en UVB bescherming. Gebruik en hergebruik zonnescherm elke 2 uur. Voor kinderen is het belangrijk om elke halfuur opnieuw te oefenen. Skep schaduw door jezelf te beschermen met schaduw of schaduw. Bescherm je huid door kleurrijke kleding te dragen. Draag bril om je ogen te beschermen tegen sterke ultraviolette stralen.

Overmatig alcoholgebruik

We zijn ons bewust van het misbruik van alcohol tijdens de camping en daarom wil het Departement van Volksgezondheid de Arubaanse gemeenschap bewust maken van de gevaren van alcoholgebruik. Kampen is leuk en je bent vaak omringd door familie en vrienden in een sfeer die alcoholgebruik omvat. Het is echter belangrijk om te onthouden dat overmatig drinken ernstige gevolgen kan hebben, zoals ongelukken met een motor, letsel aan jezelf of anderen en zelfs de dood. Alcohol heeft invloed op je coördinatie, je cognitie, je evenwicht en je vermogen om rationeel en helder te denken. Alcohol maakt je impulsiever en zet je aan de grens. Vergeet niet dat alcohol ook een risicofactor is voor chronische ziekten.

Rustig aan, geniet maar niet te veel! Hoe maak je jezelf rustig?

Drink een glas water voor elke alcoholische drank die je drinkt. Als je alcohol drinkt, zorg ervoor dat je regelmatig snacks eet of minstens elk uur eet. Drink niet te veel. Geef maximaal een glas alcohol per uur. Als je niet de nodige voorzorgsmaatregelen hebt genomen en je voelt dat je niet kunt rijden, vraag dan iemand die niet onder invloed is om voor je te rijden of je naar huis te brengen.

Wat kun je doen om een gezond kamp te blijven genieten?

Beperk je alcoholgebruik

Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven

Eet gezonde snacks gedurende de dag

Niet rijden onder invloed van alcohol

Gebruik voldoende zonnescherm

Gebruik kleding en accessoires die je helpen om schaduw te creëren

Bezoek onze Facebook- of Instagrampagina: Directie volksgezondheid Aruba om je op de hoogte te houden of bezoek onze website www.dvg.aw

Related posts

Dia di penshonado winnaars dineren met gedeputeerde craane

EA News Author

Op Plaza Juan Pablo Duarte werd de geschiedenis en vrijheid van de Dominicaanse Republiek herdacht

EA News Author

Zr.Ms. Groningen en de Kustwacht onderscheppen ruim 500 kilogram contrabande

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message