Lokaal/ArubaDutch

Het project om de departementen te reorganiseren werd stopgezet om een herstructurering van de overheid te starten

Minister Evelyn Wever Croes

Reorganisatie in overheidsdepartementen begon enkele jaren geleden, sommige departementen die de overheid had begonnen met het verbeteren van de diensten maar dat niet heeft gedaan.

Premier Evelyn Wever Croes geeft toe dat sommige departementen waar de regering prioriteit aan heeft gegeven om te reorganiseren, niet volledig zijn georganiseerd, aangezien elk departement tijd nodig heeft en verschillende processen moet doorlopen. Het is een van de departementen die een grote reorganisatie heeft ondergaan, maar dat eigenlijk een besluit heeft genomen in de ministerraad dat er in de komende negen maanden geen reorganisatie zal zijn.

Volgens premier Evelyn Wevert Croes is dit omdat DHR momenteel aan een cruciaal project werkt, namelijk het herstructureren van het regeringsapparaat. In het verleden heb je wel eens gehoord van kerntakeanalyse waar je dit ongeveer kunt vergelijken. Volgens premier Evelyn Wever heeft Croes geleerd van alle fouten in het verleden die niet werden geïmplementeerd om nu iets te doen dat wordt geladen en geïmplementeerd.

In de komende negen maanden zal de focus worden gelegd op wat de taken zijn die een regering moet doen en of de overheid die taken doet. Volgens de premier zijn er taken die gedaan moeten worden, maar die zijn geen taken van de overheid en dit is de manier om beslissingen te nemen en anderen het werk te laten doen. Tegelijkertijd zijn er taken die de overheid moet vervullen en niet doet, bijvoorbeeld het controleren van naleving en dat zijn punten die moeten worden gedaan en daarom moeten DHR en andere departementen en Nederland aan de herstructurering werken.

Volgens premier Evelyn Wever Croes zal er over negen maanden een voorstel van de commissie komen in welke richting ze denken dat de regering moet gaan om de taken die een Arubaanse regering moet doen te kunnen vervullen.

Als het punt komt waarop de overheid de taken moet uitvoeren, dan komt men tot de conclusie dat een departement meer zichtbaar moet zijn op straat, bijvoorbeeld DIP moet kijken of de burgers het nakomen of dat er mensen zijn die jaren geleden een erfpact hadden en er nooit op hebben gebouwd, dan moeten er stappen worden ondernomen waar het erfpact verloren gaat en iemand anders het kan vinden door te kijken naar al die jaren dat ze er niet aan hebben gewerkt en op elkaar te staan als het er op is te bouwen.

Er zijn ook taken gestructureerd waar ze minder efficiënt zijn, sommige mensen zijn werkloos omdat het werk eenvoudiger is geworden, maar deze groep is geplaatst om meer controle te krijgen en meer geld in de kas te brengen.

Volgens de premier kan hij na deze partij vertrouwen hebben dat hij dan kan zeggen hoe de reorganisatie verder gaat. Sommige departementen zijn al begonnen met reorganisatie en zullen ook worden afgerond, maar hij zei dat er geen nieuwe reorganisatie komt om te wachten tot het herstructureringsproject klaar is en het ook aan de gemeenschap wordt gepresenteerd over wat de resultaten zijn en de gemeenschap van Aruba zelf ziet hoe het verder gaat.

Click aki bao like y share

Related posts

BONEIRo: Huiszoeking en arrestatie in verband met drugshandel

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 22 november 2023

EA News Author

Volgens raadslid Daisy Coffie van M21-fractie: Wij zijn onze authentieke Bonaire aan het kwijtraken

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message