DutchSint Eustatius

Het Nederlandse Caribische eiland Sint Eustatius, beter bekend als Statia, heeft zijn eerste vrouwelijke gouverneur benoemd

First Ever Female Island Governor

Alida Francis, die tot haar beëdiging de regeringscommissaris was, zwoer vandaag de eed op bij een ceremonie hier, bijgewoond door familie, vrienden, de voormalige gouverneur van het eiland, Gerald Berkel, de waarnemende vertegenwoordiger van het Koninkrijk, Jan Helmond, wetgevers en andere hoogwaardigheidsbekleders.

De eed werd afgelegd door Helmond, en het koninklijk decreet werd voorgelezen door Bastiaan de Jong, de senior adviseur van de vertegenwoordiger van het koninkrijk. Ook de staatssecretaris van koninkrijksrelaties en digitalisering, Alexandra van Huffelen, stuurde een opgenomen boodschap.

In haar inaugurele toespraak erkende de nieuw beëdigde gouverneur van het eiland het historische karakter van de gelegenheid, maar benadrukte dat dit haar gouverneurschap niet zou bepalen.

Ik zweer voor jullie allemaal… dat ik de gouverneur van het hele eiland zal zijn. Het gaat meer om Statia en minder om mij”, benadrukt ze, terwijl ze een hartstochtelijk pleidooi doet voor het eiland om samen te werken voor het algemeen welzijn.

“We hebben misschien verschillende opvattingen, maar onze principes zijn dezelfde”, zei zij.  ⁇ We hebben misschien verschillende politieke of religieuze overtuigingen, maar we delen dezelfde banden van genegenheid. We wonen misschien in verschillende huizen, maar we zijn dezelfde familie. We hebben misschien verschillende bloedvaten, maar één hartslag. Want wij zijn één Statia. En als één Statia zullen we vooruit marcheren, bergen beklimmen die we onoverkomelijk dachten, barrières breken die we onoverkomelijk dachten, doelen bereiken die we onmogelijk dachten.

Met de benoeming van de nieuwe gouverneur van het eiland werd de interventie die in 2018 was begonnen, officieel beëindigd. Dit betekent dat Statia nu verantwoordelijk is voor de uitvoering van haar eigen administratieve taken.

Related posts

Vergadering van dichters op Aruba

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 23 december 2023

EA News Author

Minister van Justitie en Sociale Zaken van Aruba Rocco Tjon organiseert een symposium over “menselijke factor versus technologie”

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message