SabaDutchInternational

Het kiescollege stemt voor Saba

Electoral College Saba After Voting

Het kiescollege van Saba’s heeft op dinsdag 30 mei gestemd voor de Eerste Kamer. Alle vijf de stemmen gingen naar senator Jeroen Recourt van de Partij van de Arbeid (PvdA). De PvdA en de groene linkse GroenLinks hebben hun krachten in de Senaat verenigd.
Drie van de vijf leden van het kiescollege, Elsa Peterson, Rolando Wilson en Vito Charles, stemden op het tijdelijke stembureau in de rechtszaal van de regering.

Gebouw om 9.00 uur in aanwezigheid van de voorzitter van het Main Voting Bureau, Gouverneur Jonathan Johnson. Twee leden stemden bij volmacht namens de twee andere leden van het kiescollege, Bruce Zagers en Eviton Heyliger, die momenteel op werkbezoek zijn in Nederland.

Hoewel de rol van het kiescollege bij velen niet zo bekend is, speelt het wel een belangrijke rol bij de verkiezing van de 75 nieuwe leden van de Eerste Kamer, samen met de
Verkiezingscolleges van Bonaire en St. Eustatius, het kiescollege voor Nederlanders in het buitenland en de provinciale staten.

Wij zijn van mening dat onze deelname belangrijk is om de belangen van de Saba’s in Den Haag te blijven verdedigen, vooral over belangrijke kwesties zoals het sociale minimum en andere kwesties die van invloed zijn op onze sociaaleconomische ontwikkeling. Het is belangrijk om die invloed te hebben, aldus Vito Charles. Vooral als we ons organiseren en verenigd stemmen, kunnen we helpen het verschil te maken dat nodig is. Het gaat er ook om om serieus genomen te willen worden bij het stemmen bij verkiezingen die ten goede komen aan de eilanden. Wij hebben de
Het is belangrijk om daar gebruik van te maken, zei Elsa Peterson, de op een na hoogste stemwinnaar in de verkiezingen van 15 maart 2023 voor het kiescollege.
“Het is heel belangrijk om invloed te hebben op de samenstelling van de Eerste Kamer, want net als in de Tweede Kamer worden er beslissingen genomen die Saba rechtstreeks raken”, aldus Rolando Wilson.

De vijf leden van het Saba-verkiezingscollege stemden allemaal voor de gecombineerde PvdA/GroenLinks-lijst die volgens hen het beste belang van Saba in het vizier heeft. De PvdA heeft Saba en Bonaire om steun gevraagd om te stemmen voor de PvdA/GroenLinks lijst. De Windward Islands People’s Movement (WIPM) was de enige partij die deelnam aan de verkiezingen van 15 maart voor het kiescollege.

Related posts

Heb je ooit een Roseate Spoonbill op Aruba gezien?

EA News Author

Daylight Dreamscapes: solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Danilo Geerman

EA News Author

Illegale casino-operator Elio Livi verlaat Aruba terwijl hij een zaak in de rechtbank heeft

EA News Author

1 comment

Het kiescollege stemt voor Saba - Notisia 365 May 30, 2023 at 4:11 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message