CuracaoDutch

Het Global Issues Network (GIN) aan de International School of Curaçao (ISC) maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van studentenorganisaties met hetzelfde doel

Global Issues Network Gin.33

onze lokale gemeenschappen helpen. Elk jaar organiseren onze ISC GIN-studenten verschillende op dienstverlening gebaseerde activiteiten. In de loop der jaren hebben deze activiteiten onder meer bestaan uit het handhaven van een beleid zonder plastic op de schoolcampus, het organiseren van een winkelervaring voor kinderen uit lokale tehuizen, bezoeken aan bejaardentehuizen en weeshuizen, het organiseren van voedselinzamelingen voor dieren, fondsenwerving om meubels te kunnen bieden aan enkele lokale scholen, en nog veel meer.

Op zaterdag 2 maart 2024 hielden GIN-studenten aan de International School of Curaçao hun 10e jaarlijkse kledinginzameling, waarbij ze kinderen uit verschillende lokale stichtingen van onze gemeenschap een winkelervaring boden. Het evenement staat bekend als de ‘GIN Shopping Experience’. De sporthal van ISC werd omgetoverd tot een winkel; ongeveer 700 kinderen uit onze lokale gemeenschap werden uitgenodigd in de kledingwinkel en kregen de kans om een echte winkelervaring te beleven. Het was een groot succes. De kinderen genoten volop van de ervaring om kleding, speelgoed en accessoires naar eigen keuze en smaak helemaal gratis uit te kiezen. Ze kregen ook een snack en een drankje om de winkelervaring compleet te maken.

Onze GIN-studenten hebben een sprankje vreugde in het leven van deze kinderen gebracht. Ze begonnen enkele weken van tevoren met de voorbereidingen voor dit evenement. Ze verzamelden, sorteerden en richtten de gymzaal in om deze ervaring voor deze kinderen mogelijk te maken. GIN-studenten – we zijn erg trots op wat jullie doen.

 We willen graag onze genereuze ISC-gemeenschap en mevrouw Kavita Chugani bedanken voor het begeleiden van de studenten en iedereen die zo gul heeft bijgedragen aan deze zaak. In het bijzonder willen we Curaçao Cares/CURA DOET bedanken, in de persoon van mevrouw Vicky Trinidad, voor de ondersteuning bij de coördinatie van het evenement van dit jaar. Dit is een non-profit evenement dat we organiseren met het enige doel om degenen in nood te helpen en iets terug te geven aan onze gemeenschap.

Global Issues Network Gin 1Global Issues Network GinGlobal Issues Network Gin.22

Related posts

Zorgen over behandeling begroting 2025 en verzoek om informatie

EA News Author

Feitenonderzoek naar mogelijk valse bvt-en gesloten

EA News Author

Versterking sociaaleconomische weerbaarheid Curaçao centraal

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message