CuracaoDutch

Het Centraal Bureau van Statistiek en het Census team zijn klaar om Census23 te starten

Pap Oficina Central Di Estadistica Y E Team Di Censo Ta Cla Pa Start Censo23000

Na maanden van voorbereiding is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Census team klaar om Census 23 te starten. Tijdens de periode van 2 september tot en met 20 oktober zal er een Census plaatsvinden in alle huizen op Corsica om de bevolking en huizen op het eiland te tellen. Tijdens deze periode zullen de respondenten de hele dag actief zijn om iedereen te tellen.

Ondervraagden.

Tijdens de periode van Censo23 zullen de respondenten (+/-750) van huis tot huis door de wijken van Corsou gaan om personen in elk huishouden te ondervragen. Elke respondent die zich bij een persoon presenteert, draagt een blauwe jas met het Census 23-logo. Elke respondent moet zich identificeren met een badge met zijn/haar foto en naam. De badge heeft de handtekening van de directeur erop. Er is ook een QR-code op de badge, die kan worden gescand om te verifiëren dat de respondent een officiële CBS-respondent is. U kunt ook bellen naar het telefoonnummer 839-2300 of 520-2227 om dit te controleren. Dit laatste is ook een Whatsapp-nummer.

Vraagformulieren

Deze keer vullen de respondenten het Censusformulier 23 digitaal in. De vragenlijst is in 4 talen (Papistaans, Spaans, Engels en Nederlands). Gebruik de taal die de mensen in de kroeg het liefst gebruiken. Vragen over onder meer demografie worden door iedereen in het gezin beantwoord, en iemand in het gezin beantwoordt vragen over het drinken.

Vergemakkelijken van het proces

De enquête duurt ongeveer 45 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van het huishouden. Natuurlijk is het goed als iedereen in huis zijn volledige bijdrage levert. Wat het proces kan vergemakkelijken, is als iedereen wat informatie bij de hand heeft om de vragen sneller te kunnen beantwoorden. Op de website van Senso23 is een checklist beschikbaar. Dit is de link https://senso.cbs.cw/cheklist-per-senso-2023.

Anoniem

De telling is volledig anoniem. De Wet op de Statistiek bepaalt dat alle individuele informatie die in de Census wordt verzameld, geheim moet zijn. De Wet op de Statistiek is toegankelijk op de website van CBS, www.cbs.cw.

Alternatief

Als de Census 23 respondent een huis bezoekt waar geen bewoners aanwezig zijn, gebruikt de respondent de mogelijkheid om een briefje achter te laten voor de bewoner om opnieuw te bezoeken. De bewoner kan bellen om een afspraak te maken op een moment dat hij zeker aanwezig zal zijn. Aan de andere kant, als iemand merkt dat de Census 23 respondenten zijn huis nog niet hebben gepasseerd, kan hij contact opnemen met CBS via e-mail senso@cbs.cw of bellen naar 839-2300/520-2227 of een bericht sturen via Whatsapp naar de laatste.

CBS rekent erop dat elk lid van de gemeenschap zal samenwerken om Census 23 ook een succes te maken. Daarom roept CBS iedereen op tot een volledige bijdrage, zodat we weten hoe we zijn.

Related posts

Kustwacht redt vrouw in ‘mondi’ nabij Landhuis Daniel

EA News Author

Bezoek Minister Christianne van der Wal aan Caribisch deel Koninkrijk

EA News Author

Weersverwachting tot zondag 04 februari 2024

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message