DutchInternationalNederland

Gustave Nouel brengt een Ode aan Rembrandt op het ‘Grote Kerkhof’ plein in Deventer

Speciale Genodigde Gast

Op zondag 25 augustus zal het Grote Kerkhof in Deventer voor de tweede keer omgetoverd worden in een kunstplein zoals Place du Tertre in Montmartre, Parijs en in andere wereldsteden. Een kunstmarkt met schilderijen, tekeningen, beelden, glasobjecten, grafisch werk, keramiek, glaskunst, sieraden, design, met kunstenaars, portrettekenaars, portretschilders en nog veel meer. Een nieuw podium voor kunstenaars van alle niveaus.

De internationaal actieve portretschilder/-tekenaar Gustave Nouel (GN) uit Aruba, zal als speciaal genodigde gast van ‘Kunst en Cultuur aan de IJssel’ (https://facebook.com/events/s/kunsthandel-op-het-grote-kerkh/3051791128310485/), zijn inmiddels beroemde ‘Ode aan Rembrandt’ schilderperformance geven op het plein naast de Lebuïnuskerk tegenover het Stadhuis.
Gustave Nouel (GN) (www.gustavenouel.nlheeft ook op 21 juli j.l.  , bij de eerste editie van dit nieuwe evenement een performance geïnspireerd door een zelfportret van Rembrandt gegeven in de universele technieken van top-straattekenaars. Hij heeft in zijn jongere jaren, tijdens en na zijn academische en post-academische studies, zelf als straatschilder/tekenaar, portretten getekend en/of geschilderd tussen straatkunstenaars uit de hele wereld in verschillende landen. Zijn bewondering voor de niet te evenaren portretschilder Rembrandt toont hij graag via zijn internationale performances. (https://kreolmagazine.com/culture/art/gustave-nouel-a-modern-art-virtuoso/)

Naast zijn promotionele ‘Ode aan Rembrandt’ performance, wil GN op 25 augustus ook snelschetsen maken van het publiek, samen met enkele bevriende kunstenaars, inclusief ex-cursisten van Kunstcircuit (www.kunstcircuit.nl) en leden van kunstenaarsvereniging DAK die hij de laatste jaren heeft mogen begeleiden met portretschilderen en -tekenen (https://www.deventeramateurkunstenaars.nl/).
Kunstwerken van een aantal van zijn cursisten en andere DAK-kunstenaars zijn overigens vanaf 6 augustus te bezichtigen in de jaarlijkse DAK expositie in de Lebuïnuskerk.

Workshops GN ook in Apeldoorn en elders
In Apeldoorn kunnen geïnteresseerden contact opnemen met dhr. Bert Diks van galerie ARTFRA (06 28932293), die de komende periode weer teken- en schilderworkshops van deze bekende Arubaanse portretschilder gaat organiseren.
GN is pas terug uit het Caribisch gebied en Indonesië. Op Aruba heeft hij workshops gegeven en werden zijn schilderijen samen met kunstwerken van bekende lokale kunstenaars getoond in mini-museum Rancho. (https://www.eanews.com/moederschap-ook-in-nieuw-museum-van-rancho/). In Indonesië willen zowel museum ARMA in Ubud als de kunstacademie ISI in Denpasar hem in 2025 terughalen naar Bali voor workshops en zijn ‘Ode aan Rembrandt’ performance… https://nederlands.24ora.com/2024/06/30/arubaanse-kunstenaar-gustave-nouel-actief-in-indonesie/)
Arubaanse Minister President Croes Met Gn In Mini Museum RanchoGrote Kerkhof PleinOde Aan RembrandtPerformance Painting Scaled

Related posts

Weersverwachting tot dinsdag 05 december 2023

EA News Author

Staatssecretaris van Financiën, Van Rij wil 30 punten veranderen in het belastingstelsel in Caribische Nederland

EA News Author

Bonaire kondigt herinvoering aan van vluchten naar Curaçao en St. Maarten met Winair

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message