Sint MaartenDutch

Gumbs stuurt vragen naar Irion over de ENNIA situatie

Melissa Gumbs

PFP parlementslid Melissa Gumbs stuurde vragen naar de minister van Financiën
Ardwell Irion om onder meer informatie te vragen over de lopende strijd tussen ENNIA en de Centrale Bank van St. Maarten en Curaçao.

Op 1 juni 2023 publiceerde The Daily Herald een artikel waarin minister Irion enkele belangrijke statistieken benadrukte.

De Commissie heeft de Commissie verzocht om de Maarten als het om de ENNIA-situatie ging. Hij noemde onder meer het feit dat er ongeveer 3000 ENNIA-verzekeringshouders op St. Maarten die tegen 2025 problemen kunnen hebben met hun pensioenplannen. Deze verzekeringnemers vertegenwoordigen een mogelijke kapitaalinbreng van ANG 100 tot 150 miljoen van St. Maarten.

In haar brief vroeg Gumbs Irion naar de samenstelling van de raad van toezicht van de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten. De CBCS heeft de leiding over ENNIA overgenomen sinds de rechtbank oordeelde dat Hushang Ansary, zijn dochter Nina en andere betrokkenen van het bedrijf. Zij verzocht Irion het aantal plaatsen te verstrekken dat aan St. Maarten en of ze werden ingevuld, evenals door wie. Verder heeft Gumbs Irion verzocht het Parlement volledig op de hoogte te stellen van de oplossing die de regering heeft gevonden.

In het stuk van 1 juni TDH, Gumbs verklaarde, “de minister wordt geciteerd als zeggen dat de regering heeft tot 30 juni 2023 om een haalbare oplossing voor de ENNIA crisis te bedenken. Tegen de tijd dat de minister mijn brief ontvangt, moet er een geplande weg beschikbaar zijn om te delen met het Parlement, en bij uitbreiding met de 3000 ENNIA verzekerden die St. Maarten thuis.

“Ik hoop dat het ministerie van Financiën, naast de Centrale Bank, ook andere financiële en bancaire experts heeft geraadpleegd die in dit scenario begeleiding kunnen bieden”, zei Gumbs. Ik weet dat de herstructurering van ENNIA iets is waar de minister zelf op drong toen hij in het Parlement zat, dus ik hoop zijn antwoord te ontvangen voor het einde van de pauze. Daarnaast zie ik de ENNIA-saga als een waarschuwingsverhaal over de soorten investeerders die we voorstaan voor dit land. Maarten is een “speelveld” voor buitenlandse of zelfs lokale investeerders. Sommige van mijn collega’s die zich gedragen alsof een investeerder geen respect heeft voor de mensen of het milieu van St. Maarten is een bizar en willekeurig gebeuren, dat moet je onthouden.

Related posts

Tourism Corporation Bonaire erkent zes bezoekers als ambassadeurs van Bonaire

EA News Author

Bonaire viert Internationale Vrouwenduikdag

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 20 februari 2024

EA News Author

1 comment

Gumbs stuurt vragen naar Irion over de ENNIA situatie - Notisia 365 July 2, 2023 at 1:12 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message