DutchBonaire

Groen ontwikkeling Woningbouwgebied Dawari” gestart

Boneiro 4

In het kader van het “Proyekto Bibienda Pagabel/Woondeal” zullen 148 woningen worden gebouwd in het gebied Dawari. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zullen toekomstige woningbouwgebieden niet meer kaal geschaafd worden, waarbij alle soorten vegetatie vernietigd worden.

In de Nota Grondbeleid Bonaire 2022 – 2025 is vastgesteld dat toekomstige woningbouwgebieden middels de methode van “gebiedsontwikkeling” zullen worden ontwikkeld en daarbij moet er sprake zijn van “natuur-inclusieve ontwikkeling”, waarbij de bestaande vegetatie zo veel als mogelijk behouden en versterkt moet worden, door de groei van deze vegetatie te stimuleren. De woningen zullen worden “ingepast” binnen de bestaande en nieuw aangeplante vegetatie.

Het woningbouwgebied Dawari is het eerste gebied waarbij de “natuur inclusieve aanpak” wordt toegepast. Gedeputeerde Anjelica Cicilia heeft persoonlijk de eerste groen ontwikkeling uitgevoerd. Binnenkort zullen de omwonenden uitgenodigd worden voor een bijeenkomst, waarin we de recente en aankomende ontwikkelingen in de buurt uitgebreid zullen toelichten. Tijdens deze sessie zullen we iedereen op de hoogte brengen van de plannen en de impact die deze mogelijk kunnen hebben op de omgeving.

Bij de startbouw van het gebied Rincon Pariba zal ook de natuur inclusieve aanpak worden toegepast.

Deze Groen ontwikkeling is in samenwerking met lokale stakeholders zoals Bon Berde en Tera Bara voorbereid en zal ook met deze entiteiten verder worden uitgevoerd.

Gedeputeerde Anjelica Cicilia: “De methode van natuur-inclusieve aanpak middels gebiedsontwikkeling is niet allen uniek voor Bonaire, maar ook voor alle Caribische delen van het Koninkrijk. Bonaire zal meerdere innovatieve instrumenten introduceren op het gebied van moderne woningbouw”.

Boneiro 1 Scaled
default

Boneiro 3 ScaledBoneiro 2 Scaled

Related posts

Weersverwachting tot zondag 17 september 2023

EA News Author

Fundashon Kòrsou Transparente staat stil bij 10 jaar Transparency International rapport over corruptierisico’s Curaçao

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 04 november 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message