SabaDutch

Goedgekeurd jaarverslag 2022 bevestigt opnieuw het sterke financiële beheer van Saba

E Informe Anual Aproba Pa 2022 Ta Confirma E Maneho Financiero Fuerte Di Saba

De eilandraad heeft donderdag 13 juli het Jaarverslag 2022 en de eerste begrotingsaanpassing van 2023 van de openbare entiteit Saba goedgekeurd. Tijdens de vergadering van het Centraal Comité een dag eerder, gaf Commissaris van Financiën Bruce Zagers wat achtergrondinformatie.

Saba kon wederom een niet-bezwaard advies over de financiële overzichten verkrijgen, evenals een niet-bezwaard advies over de financiële naleving van de inkomsten en uitgaven van onafhankelijke
accountant EY. “Deze prestaties geven opnieuw aan dat een sterk financieel beheer een van de fundamentele leidende principes van deze administratie blijft”, zei Zagers.

Een financieel hoogtepunt in 2022 was de structurele verhoging van de gratis vergoeding, dat wil zeggen de structurele financiering die de overheidsinstantie van de Nederlandse regering ontvangt. De verhoging van de gratis vergoeding bewijst dat een sterk financieel beheer, stabiliteit in de regering en het zijn van een betrouwbare partner belangrijk zijn om vooruitgang te boeken, zei Zagers.

⁇ In plaats van structureel minder dan 1 miljoen dollar te ontvangen, kreeg Saba een structurele verhoging van meer dan 5 miljoen dollar. Later in 2022 ontving Saba ook meer dan 3 miljoen dollar, toegevoegd aan de gratis toelage, voor het Natuur- en Milieubeleidsplan voor natuurgerelateerde projecten, zei Zagers.

Related posts

Bied en steun aan Autisme Aruba Foundation

EA News Author

Weersverwachting op Aruba geldig tot zaterdag 25 maart 2023

EA News Author

Aruba bereidt zich sterk voor op de Interinsulaire Spelen Curaçao 2024

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message