DutchBonaire

Geslaagde actie KPCN en Doune op illegale activiteiten op weg naar Sorobon

Actie Sorobon 4 1

Op zondag 1 september, rond 18.30 uur, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) in samenwerking met de Douane CN een actie gehouden op de Kaya Ir. Randolph Statius van Eps (de weg naar Sorobon) naar aanleiding van de illegale activiteiten die op deze weg plaatsvinden. 

 

De weg werd door de politie aan beide kanten afgesloten en de bestuurders werden gecontroleerd op de benodigde documenten. Tegelijkertijd voerde de Douane, samen met twee getrainde honden, een controle uit op overtreding van de Opiumwet -en Vuurwapenwet BES. Tijdens deze controle werden 92 voertuigen gecontroleerd, waarvan 80 auto’s, 10 scooters en 2 quads. Er werden totaal 18 bekeuringen uitgeschreven. Deze bekeuringen waren 9 voor het rijden zonder een geldig rijbewijs en 9 voor het rijden zonder geldige verzekering of het niet kunnen tonen. 

De politie heeft vier auto’s, één pick-up en één scooter naar het politiebureau gebracht. Dit betekent dat de eigenaar zijn voertuig terug kan krijgen nadat de benodigde documenten kan getoond worden of nadat deze volledig zijn onderzocht. De takelkosten worden in rekening gebracht aan de bestuurder. Hiernaast werd ook verschillende zakjes met vermoedelijk verdovende middelen (marihuana) in beslag genomen.

Het KPCN doet een oproep aan eenieder om niet deel te nemen aan dit soort illegale activiteiten. De politie zal dit soort acties blijven uitvoeren om de veiligheid van alle deelnemers in het verkeer te waarborgen. Wil jij jouw voertuig niet kwijt? Neem geen deel aan dit soort illegale activiteiten.

Hiernaast wil het KPCN ook eenieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houd jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Actie Sorobon 5 1Actie Sorobon 1 1Actie Sorobon 7 1 ScaledActie Sorobon 10 1 Scaled

Related posts

Royal Caribbean Cruises zal meer toeristen naar Aruba brengen in 2024

EA News Author

Erkenning voor zeven personen als ambassadeur van Bonaire in december 2023

EA News Author

Strategische aankoop Plantage Fontein: Sleutel tot duurzame toekomst voor Bonaire

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message