PolitiekDutch

Gerlien Croes, AVP parlementslid: Ik laat de leegte van iemand die Aruba in zijn hart heeft en een verandering in de manier waarop politiek wordt gevoerd wil niet over

Gerlien Croes Parlamentario Di Avp

Op donderdagochtend gaf de parlementslid, kandidaat en lid van de Arubaanse Volkspartij (AVP) zijn eerste persverklaring na alle ontwikkelingen van de afgelopen weken. In zijn karakteristieke scherpe manier, de politicus bracht zijn reactie op wat er gebeurde in de afgelopen drie weken tot gisteren. Croes deed ook een oproep aan de pers om tijd te krijgen om in haar midden te zitten en een beslissing te nemen over haar politieke carrière en specifiek haar lidmaatschap van de AVP.

Hij begon aan te geven dat wat er gisteren in het Beach Party House was een ‘partijbieenkomst’ en niet een ‘partijraad’, die hij bijwoonde en waar hij teleurgesteld uit kwam. Onder andere omdat hij op dezelfde dag een bijeenkomst hield met de meeste fractieleden waarvan hij niet op de hoogte was. Croes beschouwt dit als een groot gebrek aan respect, aangezien hij degene is die de laatste twee jaar als fractieleider fungeert. “Voor mij is het onaanvaardbaar dat je in een fractie kunt functioneren waar je komt vechten en schreeuwen voor de partij, maar je wordt niet verteld dat er vergaderingen plaatsvinden in een gesloten kantoor”, verklaarde hij.

Later kreeg Croes een telefoontje van partijleider, mr. Lieve Mike, ga met hem aan tafel zitten. Op basis van wat hij tijdens de terugkomst sprak, vraagt de politicus de gemeenschap en de pers om tijd om hem terug in zijn midden te krijgen. Dit is volgens Croes de groep die hij sinds zijn zes jaar in de politiek nooit heeft verlaten, waarvoor hij hen ook bedankte voor hun onvoorwaardelijke steun in de afgelopen weken. Ze begrijpt de drang van de pers en de wens van de mensen om te weten waar Gerlien Croes staat, maar ze moet zich bij haar familie voelen en ondersteund worden om te zien of ze een beslissing moet nemen. Hij bevestigde onmiddellijk dat hij nog steeds lid was van de partij en de AVP-fractie.

Croes: In het leven kunnen we verschillen van mening hebben en vaak hebben beide kanten emoties, maar dat sluit niet uit dat we politiek zijn, dat we volwassenen zijn die elkaar moeten respecteren. Daarom ben ik ontzettend teleurgesteld dat er zo weinig respect voor mij is. Verder werd aangegeven dat beslissingen moeten worden genomen op basis van rationaliteit en niet op basis van emoties. Dus ik zeg nogmaals dat er gisteren een gesprek was en ik moet terug naar mijn borst om duidelijkheid te geven over de herbeoordeling van mijn positie. Ondertussen vindt Croes dat hij geen mening kan geven, noch de beslissing van zijn fractielid van afgelopen dinsdag kan betwisten, aangezien hij denkt dat de rechtvaardiging ervan varieert in de publieke opinie.

Bovendien blijft hij werken als lid van de groene fractie omdat hij de verantwoordelijkheden vervult die het volk hem heeft gegeven en waarvoor hij betaald wordt. Hij gelooft dat de interne zaken van de partij niet moeten interfereren met het aanbieden van een baan.

Wat betreft de uitspraak van collega parlementslid Benny Sevinger, gaf Croes aan dat hij als collega en mens blij is dat de uitspraak meer in zijn voordeel is, maar tegelijkertijd zijn er aspecten in de uitspraak van de rechter die niet kunnen worden uitgesloten voor de toekomst van de politiek in Aruba. Terwijl hij het recht om te vechten voor gerechtigheid en beroep te vieren viert, moet hij erkennen dat er een enorme wantrouwen is in het imago van alle politieke organisaties. Dat is precies de reden waarom hij in 2017 de politiek betrad, namens een generatie die anders denkt en anders verlangt.

Politiek betekent ook dat je af en toe een compromis moet maken, dat je elkaar moet bereiken; je kunt de meningen van anderen niet uitsluiten omdat ze misschien jonger zijn, anders denken, kritisch zijn of hun eigen meningen hebben. Je kunt dit niet uitsluiten als je aan tafel zit om te praten over een onderwerp dat enorm belangrijk is voor de organisatie, maar uiteindelijk ook voor de mensen van Aruba’, aldus Croes.

Hij is ervan overtuigd dat beslissingen zoals deze niet kunnen worden genomen op basis van wie iemand anders heeft overtuigd, omdat ze impact hebben, niet alleen op zijn persoon, maar op mensen, gemeenschappen en een generatie die al jarenlang vraagt om een stem in de politiek in Aruba; een generatie die vraagt om verandering, om andere doelen te bereiken.

Ik geloof dat alle mensen een andere stem verdienen, dat ze een hoge politiek verdienen, en dat is waar ik voor sta. Ik zal mijn supporters niet laten vallen, ik zal de mensen niet laten zitten met een leegte van een persoon die Aruba zo in zijn borst heeft en de maximale inspanningen doet om verandering in de politiek te brengen; in ieder geval om te beginnen met de manier waarop we de politiek in Aruba voeren, aldus de politicus donderdagmorgen in de pers verklaarde.

Related posts

Delegatie openbaar lichaam Bonaire naar het VNG congres voor kennisdeling

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 24 oktober 2023

EA News Author

Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius, Curaçao en Aruba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message