Lokaal/ArubaDutch

Geen dictatuur, maar eerlijk terugbetaling aan Nederland is op zijn plaats voor Aruba

No Dictadura Pero Pago Husto Na Hulanda Ta Na Su Luga Pa Aruba

Het Koninkrijk der Nederlanden en de Caribische Eilanden zijn net een tijdje uit de ketens van de afschaffing van de slavernij en het misbruik van slaven die door de Nederlanders werden uitgevoerd gedurende eeuwen, vandaag zien we deze machteloosheid in hernieuwde vorm. Wat is er echt veranderd? Als je kijkt naar wat Nederland wil bereiken met de RAFT is er geen ander woord dan dat Nederland Aruba wil ophangen.

Er moet geen onrecht worden gepleegd, maar het moet eerlijk en rechtvaardig zijn. Aruba heeft de 916 miljoen niet gevraagd, maar juist dit kwam vanzelf als gevolg van de pandemie, waarbij Aruba gedwongen werd om dit te doen om de bedrijven te helpen, waarbij de overheid de 916 miljoen in de hotels kon investeren om hun deuren niet te sluiten, om degenen die hun baan verloren, loon subsidies, betalingen aan ambtenaren.

Volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk is de 916 miljoen nooit gebruikt voor andere doeleinden dan om de bevolking te helpen. Aruba vroeg om een lage rente, maar sinds de val van de regering is er plotseling geruchten dat Nederland 3,5% aanbiedt, hoewel dit niet officieel is ontvangen, maar door oppositie in het parlement wordt geruchten, zonder dat Nederland zelf dit op de tafel heeft gezet. Volgens de geruchten gaat het erom dat als Aruba de RAFT accepteert, Nederland bereid is om 3,5% te geven en als het de RAFT niet accepteert, wordt gesproken van een rente van 8% waarbij naast het geven van de rente Nederland ook Aruba zal straffen.

Als dat gebeurt, zal Aruba meer rente krijgen om de 916 miljoen terug te betalen die op de arbeidsmarkt te vinden zijn in de leningmarkt die tussen de 6% en 7% loopt.
Nederland spreekt veel over dat ze Aruba helpen, maar tegelijkertijd wil het ook druk zetten en straffen. Parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk is het daar niet mee eens, maar dat zijn zelf punten die besproken moeten worden.

Nu hoor je parlementslid Miguel Mansur zeggen dat als Aruba de RAFT accepteert, dat het een besparing van 30 tot 40 miljoen gulden oplevert, dat is de grootste leugen die er kan zijn, volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk. Parlementariër Mansur heeft iets gehoord in de gang en samen met parlementariër Marisol Tromp is hij boos en wil hij populistisch spelen.

De parlementsvoorzitter vindt dat oppositiepolitici moeten stoppen met het manipuleren van de bevolking en met het verspreiden van verkeerde informatie. De RAFT stelt duidelijk dat elk geld dat wordt gestort en een lagere rente krijgt dan het geld dat wordt uitgekeerd om schulden af te lossen, of zoals in de RAFT staat, het geld dat wordt uitgekeerd om te investeren. Dit is een van de punten die ook in het parlement besproken worden, alles, dus als Aruba een lage rente krijgt en Aruba meer moet afbetalen dan het bedrag dat het moet geven aan investeringen voor het land, wat in dit geval 50% is voor investeringen en 50% voor het afbetalen van de schuld. Dit zijn de punten van discussie met Nederland.

De punten waar rekening mee moet worden gehouden zijn de lagere rente, de investering van het geld dat over Aruba wordt uitgekeerd voor 50% schuldbetaling en 50% investering voor Aruba zelf en de Gate-away van de RAFT, waarbij er zelfs de mogelijkheid is dat als de internationale rente in de toekomst daalt, Aruba in staat is om de volledige schuld in Nederland te betalen en uit de rijkswet te stappen.

Volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk zijn dit punten die Aruba bespreekt met Nederland. Het is betreurenswaardig dat de politieke oppositie die niet bijdraagt aan het welzijn van Aruba uit de buurt moet blijven van deze gesprekken, omdat ze een houding aannemen die niet goed voor aruba is. Ook politici als Marisol Tromp, Mervin Wyatt Ras die het land Aruba enorm hebben geschaad die de VOTEN VOOR hun hele regering goedkeuren met een verkeerd budget, die als politiek hun leiders hebben gesteund die dit rotsblokje Aruba hebben geregeerd en Aruba in chaos hebben gebracht en vandaag de dag staan zij aan de kant van Nederland in plaats van aan de kant van Aruba en staan zij aan de kant van Nederland en laten zij Nederland misbruik maken van het volk van Aruba zonder enig voordeel voor Aruba.

Het is jammer dat parlamentaren de waarheid niet spreken en dat populisten op zoek naar macht en dat ze Aruba voor een slappe koek verkopen, terwijl ze kunnen onderhandelen om de zaken met Nederland beter af te handelen ten behoeve van Aruba.

Het gaat niet om trots of het een RAFT of een LAFT is maar het parlement moet met bepaalde autoriteiten blijven, maar moet een eerlijkheid zoeken.

Click aki bao like y share 

Related posts

Tourism Corporation Bonaire kijkt terug op een succesvolle jaarlijkse Bonaire Tourism Summit

EA News Author

Permanente delegatie voor de betrekkingen met het Koninkrijk arriveert in Statia

EA News Author

Fundashon Kòrsou Transparente staat stil bij 10 jaar Transparency International rapport over corruptierisico’s Curaçao

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message