DutchInternationalSaba

Een veilige en plezierige carnavals week op Saba

Saba 10

Afgelopen week vonden verschillende activiteiten plaats in Carnival Village op Saba. De festiviteiten werden afgesloten met parades in The Bottom op zaterdag en zondag.

Hoewel het over het algemeen rustig verliep, werden enkele personen aangesproken op hun gedrag en het drinken uit glazen flessen. Ook moest de politie een horecagelegenheid in The Bottom aanspreken vanwege de verkoop van drank in glazen flessen.

De ‘Jouvert Morning’ parade in de nachtelijke uren van zaterdag 20 juli verliep zonder grote incidenten. Wel is een 26-jarige vrouw aangehouden op de Thais Hill Road voor mishandeling, nadat er een vechtpartij uitbrak midden in de parade.

Tijdens de carnavalsparades op zaterdagmiddag en zondagmiddag waren er verder geen bijzonderheden. Om de veiligheid van alle aanwezigen te garanderen, werden alle bestuurders in de parade gecontroleerd met een blaastest op alcoholgebruik. Deze tests werden zowel aan het begin als halverwege de parade uitgevoerd, en alle bestuurders hadden een negatief resultaat.

Op maandag 22 juli, rond 01:35 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een vechtpartij aan de Park Lane Street, waarbij het ambulancepersoneel om assistentie van de politie vroeg. Bij aankomst werden de agenten beledigd door een man, die daarop werd aangehouden. Een vrouw die de aanhouding belemmerde en eveneens de agenten beledigde, werd ook gearresteerd.

Al met al was het een rustige carnavalsweek op Saba. KPCN wil iedereen bedanken voor hun bijdrage en benadrukt nogmaals dat we samen de verantwoordelijkheid dragen voor een veilig eiland.

Saba 1Saba 2Saba 3Saba 4Saba 5Saba 6Saba 7Saba 8Saba 9

Related posts

Voor huiselijk geweldsopvang verworven goederen

EA News Author

Boek ‘Moederschap’, draagt steentje bij aan culturele uitwisseling in ons koninkrijk

EA News Author

“E chispa di wan ku pedu – de vonk van johannes en petrus”

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message