Lokaal/ArubaDutch

Een andere groep vaders nam deel aan Best Dad Ever met succes

Otro Grupo Di Tata A Participa Na Best Dad Ever Cu Exito002

Ik weet niet waar, maar alle jongens en meisjes moeten de beste vader ooit krijgen. Ik zal u trouw zijn, ik heb een offer voor u opgelegd. Twee vaders geven hun mening over Best Dad Ever.

Van 28 februari tot en met 28 maart namen de laatste 6 vaders deel aan het Best Dad Ever-project en eindigden Best Dad Ever met een certificaat. Best Dad Ever is een project waarin vaders in tien sessies hun vaardigheden ontwikkelen om een beter vader te zijn in hun nieuwe omgeving. Best Dad Ever stimuleert de participatie van mannen in het onderwijs van hun kinderen.

Een studie uitgevoerd in Aruba in 2012 toonde aan dat de relatie tussen vader en zoon in Aruba slecht zal zijn. Dit heeft ertoe geleid dat de Telefon Foundation voor Jeugd Aruba in 2016 een dieper onderzoek liet uitvoeren om een beter beeld te krijgen van wat vaders denken over hun rol in het onderwijs van hun kinderen. Een van de resultaten van het onderzoek is dat vaders meer betrokken willen zijn bij het onderwijs van hun kinderen. Daarom creëerde de Telefon Foundation voor Jeugd Aruba Best Dad Ever in 2016 en begon met de implementatie van Best Dad Ever in 2017.

Tijdens 10 sessies, 20 uur lang, behandelde hij verschillende onderwerpen met de vaders. Onderwerpen die deel uitmaken van de sessies zijn bijvoorbeeld: impact van een vader, gezinsplanning, zorg, geweld, enz. Andere partners die ook een rol speelden tijdens een aantal sessies waren Familia Planea, psycholoog Meliza Lopez en verloskundige Michael Quandt.

De zes deelnemende vaders eindigden met een certificaat als bewijs van hun deelname aan Best Dad Ever en versterkten hun vaardigheden en voegden nieuwe vaardigheden toe om een nog betere vader te zijn.

Er zullen dit jaar nog vier andere groepen vaders deelnemen aan Best Dad Ever. Ook op het eiland Saba zal de implementatie van Best Dad Ever dit jaar beginnen. Later in 2023 wordt training gegeven aan sociale werkers op het eiland St. Lucia. Eustatius om de implementatie van Best Dad Ever in 2024 op het eiland St. Lucia te starten. Eustatius.

Een dank gaat naar Aruba Airport Authority N.V., Web Aruba N.V., Setar N.V., The Salamander Group, Famia Planea, Meliza Lopez en Michael Quandt.

Voor meer informatie over Best Dad Ever kunt u contact opnemen met de Telefon Foundation voor Jeugd Aruba via onze website: 131.aw, Instagram: Instagram: 131aruba, facebook: https://www.facebook.com/telefon.hubentud/, email: telhubentud@gmail.com of telefoon 5886138/ 5884011.

Otro Grupo Di Tata A Participa Na Best Dad Ever Cu Exito ScaledOtro Grupo Di Tata A Participa Na Best Dad Ever Cu Exito 1Otro Grupo Di Tata A Participa Na Best Dad Ever CuOtro Grupo Di Tata A Participa Na Best Dad Ever CuOtro Grupo Di Tata A Participa Na Best Dad Ever Cu

Related posts

Weersverwachting tot donderdag 25 januari 2024

EA News Author

Papegaaivissen: Belangrijke koraalrif verzorgers

EA News Author

Aantal inwoners Sint Eustatius met 89 afgenomen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message