Lokaal/ArubaCuracaoDutchBonaire

Doe mee met de gratis Big Live Nature Quiz and win a zeiltrip

Blnq Digital 1 1

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)  en haar leden nodigen alle inwoners van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten uit om deel te nemen aan de Big Live Nature Quiz op zaterdag 13 mei, 18-19 uur. Leer meer over de prachtige Nederlands-Caribische natuur in deze gratis, online, live, interactieve quiz. De quiz is in het Engels, maar de vragen zijn ook Nederlands, Papiaments en Papiamento ondertiteld. Het kan gespeeld worden op één van de deelnemende locaties of online via Zoom. Doe alleen mee of vorm een ​​team met maximaal 4 leden van alle leeftijden. De hoofdprijs is een zeil-/snorkeltrip. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via http://www.biglivenaturequiz.org/.

De Big Live Nature Quiz is een jaarlijks evenement om burgers op een leuke interactieve manier te informeren over de natuur (en natuurbehoud), trots te maken over de Nederlandse Caribische natuur, milieuvriendelijke praktijken aan te moedigen, natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen en mensen in in het Nederlands Caribisch gebied met elkaar te verbinden. De quiz is een echte multi-eiland teaminspanning: gemaakt en ondersteund door de zes Nederlands Caribische eilanden, waaronder de beheerorganisaties van beschermde gebieden (Fundacion Parke Nacional Aruba, CARMABI Curaçao , Saba Conservation Foundation (SCF), Nature Foundation St. Maarten, St. Eustatius National Parks (STENAPA), (lokale) sponsors en Dutch Caribbean TV.

Hoe deel te nemen

Deelnemers kunnen vanuit huis online spelen via Zoom met vrienden en familie. Of ga naar een deelenemende bar of restaurant (Aruba: Battata Beach Bar, Bonaire: Hillside Bar & Restaurant, Curaçao: Grand Cafe Mahaai Saba: Chez Bubba Bistro, Sint Eustatius: Ocean View Terrace, St. Maarten: Dinghy Dock Sailors Bar) waar de quiz wordt live uitgezonden. Voor meer informatie, zie http://www.biglivenaturequiz.org/.

Reserveer je plek

Deelname is gratis, maar teams moeten zich vooraf registreren op http://www.biglivenaturequiz.org/. Mensen die willen deelnemen op een live-uitzendlocatie dienen ook een plek te reserveren bij de deelnemende locaties (zie hierboven).

Thema: Bedreigde dieren en planten

De quiz bevat 20 meerkeuzevragen. Vragen gaan over bedreigde dieren en planten op het land en in de zee, zoals zeeschildpadden, haaien en leguanen. De quiz is in het Engels, maar de vragen zijn ook Nederlands, Papiamentu en Papiamento ondertiteld.

Het is niet verplicht om voor te bereiden of te studeren voor deze quiz. Voor een grotere kans om te winnen, kunnen de sociale mediapagina’s van DCNA bekeken worden:  Facebook (Dutch Caribbean Nature Alliance) and Instagram (DCNAnature). Op de social media van DCNA staan ​​testvragen die terugkomen in de quiz.

Prijzen

De hoofdprijs is een zeil-/snorkeltocht voor het winnende team. Er zullen ook andere lokale prijzen beschikbaar zijn.

Volg de Big Live Nature Quiz

Bekijk DCNA’s Facebook (Dutch Caribbean Nature Alliance), Instagram (DCNAnature) of  http://www.biglivenaturequiz.org/.Voor meer informatie, contact research@DCNAnature.org.

De Big Live Nature Quiz wordt gefinancierd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de activiteiten van DCNA worden ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.

Related posts

Weersverwachting tot maandag 14 augustu 2023

EA News Author

Zr.Ms. Groningen en de Kustwacht onderscheppen ruim 500 kilogram contrabande

EA News Author

Weersverwachting geldig tot woensdag 12 april 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message