Lokaal/ArubaDutch

Directeur van de Aruba ports Authority Marc Figaroa: Na 16 maanden zien we een toeristenboot op de haven van Aruba

Director Di Aruba Ports Authority Marc Figaroa

De cruisesportwereld herstelt eindelijk op het niveau dat Aruba in 2019 was, zegt directeur van de Aruba Ports Authority Marc Figaroa dat het geen geheim is dat de pandemie APA drastisch heeft getroffen.

Na een turbulent begin in 2022 door OMICRON miste Aruba echter het eerste deel van het hoogseizoen in 2022. Aruba is nu in het zomerseizoen van het jaar en pas in oktober, november is het hoogseizoen voor het seizoen 2022-2023 begonnen, een zeer bevredigend seizoen, waarin de bezettingsgraad aan boord van de schepen is gestegen, volgens APA-directeur Marc Figaroa.

Als we naar het eerste kwartaal van 2022 kijken, kunnen we zeggen dat er meer schepen en meer passagiers zijn dan in 2019, maar op dit moment zal het een laag seizoen worden waarin de impact bijvoorbeeld Pulmantour niet meer werkt als gevolg van een faillissement als gevolg van de pandemie. Ik moet zeggen dat Pulmantour wekelijks naar Aruba kwam en dat was een deel dat Aruba verloor dat op dit moment deze impact voelt.

Dit jaar 2023 is de eerste keer dat alle bestemmingen over de hele wereld weer open gaan en er zijn ook bedrijven die een aantal schepen hebben weggegooid, vooral de oude, inefficiënte schepen die ze hebben weggegooid en minder schepen hebben in bedrijf. Al deze factoren zorgen ervoor dat de impact van het laagseizoen wordt gevoeld met minder schepen dan normaal.

Er is ook de impact dat moeder aarde niet in het voordeel van de kruisende wereld werkt. In de cruising wereld zijn er veel veranderingen die moeten plaatsvinden om de natuur te beschermen. In de cruisewereld is Alaska de favoriete route en het is erg moeilijk voor een andere bestemming om mee te concurreren. Het klimaat is op dit moment wat warmer, waardoor de schepen het seizoen iets eerder openen en het seizoen in Alaska iets langer eindigen. Normaal gesproken openen ze in mei, maar ze openen al tegen het einde van april wanneer de schepen beginnen te verhuizen.
Ondanks deze stormen denkt de APA-directeur dat het hoogseizoen op de weg weer sterk zal zijn en dat na oktober het aantal schepen zal stijgen. Op dit moment vertrekt Aruba met ongeveer 5 tot 8 schepen per maand, maar daarna zal het stijgen tot 37 tot 50 schepen die weer per maand Aruba zullen bereiken.

De impact van het laagseizoen en het hoogseizoen is enorm en wordt ook gevoeld in de infrastructuur. Op 30 mei waren er drie schepen met meer dan 11600 passagiers die naar Aruba varen en deze impact zal zich opnieuw voelen in november/december.

Related posts

CITRO zorgt mede voor veiligheid bij CARIFTA Aquatic Championships 2023

EA News Author

Zr.Ms. Holland lost Zr.Ms. Groningen af

EA News Author

Staatssecretaris van Financiën van Nederland Aukje de Vries: Ik ben verbaasd om elk verhaal te horen en hoeveel lijden de loonzaak op Bonaire heeft veroorzaakt

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message