ToerismeDutch

Directeur van de Aruba Ports Authority Marc Figaroa: Carnival Mardi Gras is de tweede LNG-scheep die in juni in Aruba aankomt

Marc Figaroa

De belangstelling voor Aruba blijft groot, er zijn verschillende bijeenkomsten die plaatsvinden in de cruisewereld en er is veel belangstelling in de hoge lijnen zoals Explora Journeys, Ritsz Carlton, Star Legend en Richen of the Seas die grote belangstelling voor Aruba hebben.

Omdat deze lijnen verschillende gesprekken hebben, komen ze al naar Aruba, maar ze willen in de toekomst vaker naar Aruba komen. In juni zal Carnival Mardi Gras op Aruba zijn, de tweede LNG-scheep die Aruba binnenkort bezoekt. Carnival Celebration is de eerste LNG-schip die Aruba bezocht. Dit is zeker belangrijk voor APA, waar Aruba zich richt op het aspect van duurzaamheid en APA ondersteunt dit zeker ook.

Er zijn verschillende gesprekken gaande over verschillende opties op de tafel om meer verkeer te trekken in het laagseizoen. Volgens de APA-directeur zullen we waarschijnlijk in 2025 de vruchten zien van de veranderingen in het laagseizoen. Er zijn verschillende gesprekken met verschillende partijen om de mogelijkheden te onderzoeken, maar ook om samen te werken met onze zuster eilanden Bonaire, Curacao, Cartagena en Panama om te evalueren wat er tussen de eilanden zelf kan worden gedaan.

Puerto Rico blijft een grote rol voor Aruba omdat het gemakkelijker is om een cruiseschip te bellen per week als je vanuit Puerto Rico vertrekt. Volgens APA-directeur Marc Figaroa vertrekken de schepen momenteel vanuit Miami, Fort Lauderdale of Port Canaveral en dat betekent dat het ongeveer 8 tot 10 dagen is om Aruba te bezoeken. Er zijn verschillende gesprekken gaande met Puerto Rico om te zien wat hun plannen zijn om te zien of Aruba een homeport via Puerto Rico kan bereiken die ook een deel van het seizoen zal helpen.

Related posts

Definitieve vaststelling verkiezingsuitslag is 23 maart 2023

EA News Author

Weersverwachting tot zondag 01 oktober 2023

EA News Author

Drugs onderschept in goede samenwerking tussen ketenpartners Sint Maarten

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message