DutchSint Maarten

Defensie Caribisch gebied levert bijstand op Sint Maart in verkiezingsperiode

Defensa Lo Haci Ehercicio Entre Sint Maarten Saba Y Sint Eustatius 2 Scaled 1

Defensie Caribisch gebied levert op verzoek van lokale autoriteiten van Sint Maarten bijstand op het eiland gedurende de politieke verkiezingen. Tijdens de bijstand, die wordt geleverd tussen 1 augustus 2024 en 31 augustus 2024, ondersteunt Defensie het Korps Politie Sint Maarten bij het waarborgen van de veiligheid en het handhaven van de openbare orde. 

 

Op verzoek van lokale autoriteiten van Sint Maarten gaat Defensie Caribisch gebied bijstand leveren op Sint Maarten. De bijstand is gevraagd in aanloop naar de aankomende politieke verziekingen die plaatsvinden op 19 augustus 2024 op Sint Maarten. Defensie stemde in met het verzoek en ondersteunt daarom vanaf vandaag tot en met 31 augustus 2024 het Korps Politie Sint Maarten bij het waarborgen van de veiligheid en het handhaven van de openbare orde rondom de politieke verkiezingen. De bijstand zal geleverd worden door mariniers van Detachement Sint Maarten, mariniers van Marine Squadron Carib en Curaçaose militairen. Bij het uitvoeren van de bijstand werkt Defensie nauw samen met het Korps Politie Sint Maarten.

Defensie is voor diverse taken permanent aanwezig in het Caribisch gebied. Het leveren van bijstand aan de civiele autoriteiten is één van de drie hoofdtaken van de krijgsmacht.

Related posts

Weersverwachting tot vrijdag 15 march 2024

EA News Author

Fractieleider AVP, Mike Eman: Als ouders geen geld hebben worden de deuren van de school gesloten voor kinderen en jongeren

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 29 augustu 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message