CuracaoDutch

De voldoening van vrijwilligerswerk is onbetaalbaar

21 Line

Het 21e jaarlijkse Female Leadership Event sinds 2004 op Curaçao: ‘Female Leaders Volunteering’, was wederom een succes.
Het evenement vond afgelopen vrijdag plaats met conferentiestarter Victoria Wild, die een invocatie deed, geschreven door conferentieadviseur Dr. Norma Angel, waarin zij wenste dat de deelnemers in harmonie de successen van de aanwezige vrouwen zouden vieren met de steun van de aanwezige mannen, en samen naar het gemeenschappelijke doel.
De officiële opening van het congres vond plaats door de eilandgouverneur van Sint Eustatius, Alida Francis, die sprak over haar tante Christine Flanders. Deze bekende gemeenschapsleider bood zich niet vrijwillig aan omdat ze op zoek was naar roem, erkenning of fortuin. Ze gaf vrijelijk omdat ze geloofde in het delen van haar door God gegeven zegeningen.
‘Ook geven we niet aan onze samenleving in de verwachting er iets voor terug te krijgen. We bieden ons niet vrijwillig aan om onze vooruitzichten op een baan te verbeteren of deze op ons CV te vermelden. We doen het puur uit liefde. We doen het uit compassie en sociale verantwoordelijkheid.’
Initiatiefnemer en organisator Reyna Joe lichtte de visie van de conferenties sinds 2004 toe. De focus moet blijven liggen op vrouwen die hebben gestudeerd, carrière hebben gemaakt en nog steeds uitdagingen aangaan die kansen bieden om door te groeien of een negatief resultaat kunnen hebben.
Mar Introini in Madrid, Spanje, sprak vol passie over ‘Wanneer altruïsme en professionaliteit samenkomen’. Haar passie ligt bij de universele G100-groep om er in te slagen dat vrouwen van over de hele wereld zich verenigen en elkaar te dienen.
Bwalya Mwali in Antwerpen, België concentreerde zich op de reis van empowerment en netwerken. Ze sprak over actieve projecten om mensen vrijwilligerswerk op elk niveau te laten begrijpen en ervan te laten profiteren.
Oonagh Justina uit Curaçao sprak over ‘Zelfvrijwilligerswerk met een goed gevoel van eigenwaarde en een goed lichaamsbeeld’, en concentreerde zich op het belang van het hebben van een goed zelfbeeld, en vergeet niet om jezelf bij alles wat je doet de aandacht te geven die je zou doen als je vrijwillig iemand anders helpt.
Jacqueline Kwidama van Curaçao sprak over ‘Het onmogelijke omarmen en dienstbaarheid aan de mensheid’ en benadrukte dat wat er ook gebeurt, je uitdagingen moet aangaan om te blijven groeien en tegelijkertijd je gemeenschap te dienen.
Dit evenement werd aan het begin en aan het einde gestimuleerd door beweger Monielle Hous, die een levendige, bekrachtigende energie onder de deelnemers bracht en vasthield.
De organisatoren zijn dankbaar voor alle ontvangen steun bij het realiseren van dit geweldige empowerende evenement. Ze zijn ervan overtuigd dat deze ervaring opnieuw enkele geweldige vrouwen heeft gemotiveerd om te gaan voor wat het beste voor hen is terwijl ze in hun gemeenschap dienen.

21 Speakers

Related posts

Nederlands kabinet stuurt voortgangsbrief slavernijverleden naar Tweede Kamer

EA News Author

Nu ook online aanvraag indienen mogelijk bij IND

EA News Author

16 oktober 2023 Persbericht Kustwacht Caribisch Gebied Regatta Bonaire 2023 goed verlopen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message