SabaDutch

De Raad van de Eilanden keurt het sociale minimum en het minimumloon goed

Saskia Matthew Island Council Meeting July 13

De Commissie is van mening dat het voorstel van de Commissie om een gemeenschappelijk standpunt vast te stellen over de De Voorzitter. – Het debat is gesloten.
De Commissie is van mening dat het voorstel van de Commissie om de sociale minimumloon te verhogen en een tweede motie in te dienen betreffende de minimumloon van de openbare instelling Saba met een aanpassing aan de kosten van levensonderhoud.

Peterson en Charles hebben hun moties ingediend tijdens een vergadering van de Island Council om het Jaarverslag 2022 en het eerste begrotingswijziging 2023 af te handelen. In de motie van de heer Peterson werd de Uitvoerende Raad opgedragen een aantal maatregelen te nemen. De eerste actie is het betrekken van alle partners in Nederland om ervoor te zorgen dat de vaststelling van een sociaal minimum voor de kwetsbare inwoners van Saba een prioriteit blijft.

In de motie voor een sociaal minimum werd de regering ook opgedragen een dialoog met alle belanghebbenden te onderhouden en de totstandbrenging van een sociaal minimum zo spoedig mogelijk na de publicatie van de bevindingen van het Comité voor het sociaal minimum van de Caribische Nederlanden te bevorderen.

Ten derde heeft de Raad van Bestuur de opdracht gekregen om te lobbyen dat een pakket van financiële scenario’s, zoals gevraagd in de aangenomen motie van het lid van de Tweede Kamer van het Nederlands Parlement Jorien Wuite, wordt goedgekeurd.

De Commissie heeft in haar mededeling over het sociaal beleid van de Lid-Staten van de Europese Gemeenschappen een aantal voorstellen gedaan om de invoering van het sociaal minimum zo spoedig mogelijk mogelijk te vergemakkelijken.

In de motie werd gesteld dat het vaststellen van een sociaal minimum zeer noodzakelijk is omdat de “aanhoudende ongelijkheid en armoede aanzienlijke uitdagingen voor het welzijn en het sociale weefsel van de gemeenschap vormen” en een verdere vertraging “de nood van het reeds aanzienlijke aantal mensen dat in armoede leeft en die aan de rand ervan leven, verergeren”.

In de ontwerpresolutie van raadslid Charles werd de Uitvoerende Raad verzocht ervoor te zorgen dat het salaris van de laagstbetaalde ambtenaren, bij gebrek aan een sociaal minimum, niet lager zou zijn dan het sociaal minimum zoals vermeld in de Regioplan-studie en gecorrigeerd voor de inflatie.

Regioplan stelde in 2018 de kosten van levensonderhoud op Saba vast op US $ 1.540 voor alleenstaande huishoudens, $ 2.060 voor een stel en $ 2.500 voor een stel met één kind. Deze bedragen moeten naar boven worden aangepast wegens de stijgende kosten van levensonderhoud. De overheidsinstantie Saba heeft al een stap gezet om de lagere salarissen van haar werknemers te verhogen om ervoor te zorgen dat niemand minder dan $1.600 verdient.

In de motie van Charles werd de regering ook verzocht om in toekomstige onderhandelingen met de vakbonden redelijke stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat de stijging van de kosten van levensonderhoud in verhouding staat tot de stijging van het inflatiepercentage van dat jaar.

In de motie werd verder gevraagd dat de overheidsinstantie Saba zich inspant om ervoor te zorgen dat de salarisschaal ten minste gelijk is aan die van de Caribische Nederlands Nationaal Regeringsdepartement RCN, rekening houdend met het feit dat de onderhandelingen over de voordelen al zijn geharmoniseerd.

Alle drie de aanwezige raadsleden, Peterson, Charles en Saskia Matthew van de PEP-partij, stemden voor het voorstel voor een sociaal minimum en het voorstel voor een minimumloon. ⁇ Als overheid en als grootste werkgever op Saba is het onze plicht om het goede voorbeeld te geven”, zei Peterson.

Het is de bedoeling dat de Europese Unie de Europese Unie en de Europese Unie in het leven roept en dat de Europese Unie de Europese Unie en de Europese Unie in leven roept.

Ik wil de Commissie vragen of zij de kosten van levensonderhoud wil verlagen. Het voorstel van de heer Peterson was in feite het tweede voorstel dat de Nederlandse regering verzocht het sociale minimum vast te stellen. Op 22 september 2021 heeft de Raad van het eiland Saba een eerste motie over hetzelfde onderwerp aangenomen, waarin wordt opgeroepen tot het vaststellen van een sociaal minimum om een adequate levensstandaard te garanderen.

voor de meest kwetsbare burgers van Saba. ⁇ Verslag na verslag bevestigde de noodzaak van een sociaal minimum, maar er is nog steeds geen sociaal minimum en nu hebben we een ineengestorte Nederlandse regering. We kunnen niet wachten op een nieuwe regering. We moeten ervoor zorgen dat het sociale minimum eerder dan later wordt vastgesteld”, zei Charles.

Island Council Meeting July 13Elsa Peterson Island Council Meeting July 13Vito Charles Island Council Meeting July 13

Related posts

Woonwijk van Dakota nam afscheid van Mr. Albert Etienne Lake, beter bekend als Ali

EA News Author

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bezoekt Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten

EA News Author

Nieuwe prijzen voor aardolieproducten 14 februari 2024

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message