RechtbankLokaal/ArubaDutch

De commissaris van justitie vindt dat de aanklager actief werkt aan de zaak Flamingo en weigert het verzoek van Otmar Oduber

Otmar Oduber 1

De commissaris van justitie heeft maandag een verzoek van Otmar Oduber gehoord en in de middag was er al een beslissing. Otmar Oduber vroeg aan de rechterlijke commissaris om een termijn te stellen waarin de aanklager moet beslissen of hij de zaak naar de Flamingo-rechtbank moet brengen of de zaak moet schrappen, zoals de laatste tijd met verschillende zaken is gebeurd.

Op maandagmiddag informeerde Otmar Oduber dat zijn verzoek helaas was geweigerd. Dit komt omdat de aanklager, hoewel de strafdossier is opgelost, nog tijd nodig heeft om het goed te onderzoeken. En nadat hij het goed bestudeerd heeft, heeft hij nog tijd nodig om een citaat te maken dat voldoet aan alle eisen van de wet.

Om tot het bovenstaande punt te komen is voldoende tijd nodig om dit werk te doen. En de commissaris zei dat een te zuivere beslissing ernstige gevolgen kan hebben.

Een van de zaken die hij noemde was dat de Caribische eilanden regelmatig belastingdiensten wisselen wanneer hun contract afloopt. Het is een eeuwig bestaan. De zaak werd overgedragen aan een nieuwe aanklager die geen kennis had van de Flamingo zaak.

Hij noemde ook dat er geen bewijs was dat de aanklager niets deed met de zaak Flamingo, wat een reden zou kunnen zijn om een termijn te stellen om OM te dwingen te verhuizen en te werken.

Dit betekent dat de officier van justitie de tijd heeft om de zaak verder te onderzoeken, hoewel de strafdossier sinds januari is opgelost en hij nog niet tot een beslissing is gekomen over de voorlegging van Otmar Oduber aan de rechtbank.

Related posts

De Kustwacht voert controle-patrouilles uit op zee

EA News Author

Catshuissessie in de Cariben gehouden

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 29 juli 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message