Lokaal/ArubaDutch

De 13e Aruba International Regatta, 2023, eindigt met succes, in het Surfside Regatta Village

E Di 13 Edicion Di Aruba International Regatta 2023 A Conclui Exitosamente Na Surfside Regatta Village 1 1

De Internationale Aruba Regatta eindigde twee actievolle racedagen met twee prijsuitreikingen op zondag 27 augustus 2023, waarbij jonge en volwassen zeilers werden geprezen voor hun fantastische prestaties.

De prijzen voor de klassen Youth Sailing en Miniatuurboats werden uitgereikt door minister van Natuur en Milieu Ursell Arends, en de prijzen voor de andere klassen door Tita Iglesias van de Aruba Tourism Authority.

De spannende evenementen en races vonden plaats van donderdag 24 augustus tot zondag 27 augustus. Met het oog op de enthousiaste ontvangst van de zeilers en het publiek streeft de Aruba Regatta Foundation al naar de 14e editie volgend jaar.

De regatta bevatte een breed scala aan zeilklassen (d.w.z. typen boten), geschikt voor verschillende vaardigheidsniveaus en interesses, waaronder:

Optimist, een cursus die speciaal is ontworpen voor zeer jonge zeilers, biedt hen de gelegenheid om hun vaardigheid te tonen en te concurreren met hun leeftijdsgenoten.

SailQubes, een andere klasse voor jonge zeilers, biedt een competitief platform voor junioren om hun zeilvaardigheden te demonstreren.

F-11, met raceschepen die bekend staan om hun snelheid en behendigheid. De deelnemers aan deze klas zijn meer ervaren jonge zeilers die met precisie op uitdagende wateren varen.

Beachcats, een klasse racen in kleine, lichte catamarans, high-performance boten die zijn gebouwd voor snelheid en opwinding.

Sunfish, een populaire optie met één hand, navigeren in kleine, gemakkelijk te manoeuvreren zeilboten, die spannende en uitdagende ervaringen bieden.

Drie jachtklassen, namelijk:

Live-Aboard Open Yachts-klasse bedoeld voor kapiteins van zeiljachten die willen deelnemen aan de regatta, maar waarvan de boten niet noodzakelijkerwijs zijn ontworpen voor wedstrijden;

Multihull-klasse, racen met zeilboten met meerdere romp, (dit is de eerste keer in de geschiedenis van de Aruba Regatta dat we meerdere hulls hebben laten deelnemen aan onze Regatta!) ;

en de zeer competitieve Racing Yachts klasse, die ervaren zeilers aantrekt.

Een record aantal van 75 zeilers nam dit jaar deel, in de volgende categorieën:

14 kapiteins van miniatuurboten, 3 van Bonaire, 9 jeugdzeilers, 9 zonnevissen, 2 strandkatten, 3 open kruisers, 3 multiskotten, 3 racejachten

De windomstandigheden waren goed voor de bootklassen, maar onvoldoende voor windsurfen, dus de geplande deelnemers aan de windsurfklasse deden niet mee tijdens de regatta.

Naast spannende zeilwedstrijden was er tijdens de International Aruba Regatta uitstekende voedsel- en drankenvoorziening voor zowel de zeilers als het publiek. Vermaak werd geleverd door de ORIGINALZ, een getalenteerde lokale Reggae-band die alleen hun eigen composities speelt, wat bijdraagt aan de levendige en levendige sfeer op het strand.

Het is de moeite waard om op te merken dat de International Aruba Regatta veel nadruk legt op zeilende jeugd en het behoud van het mariene milieu. Het evenement heeft tot doel jonge zeilers te ondersteunen en aan te moedigen, door hen een gezond en leuk platform te bieden om op een duurzame manier met de natuur in contact te komen.

Bovendien bevordert de regatta de instandhouding van het mariene milieu en verhoogt het bewustzijn van het belang van de bescherming en het behoud van de oceanen. Door de opwinding van het zeilen te combineren met een focus op milieubeheer, bevordert de International Aruba Regatta een verantwoorde benadering van watersporten en recreatie.

Het evenement bracht de zeilgemeenschap samen voor een onvergetelijk weekend. Laten we het volgend jaar opnieuw doen, nog groter en beter.

Dank aan iedereen die zich vrijwillig heeft aangemeld en ons op welke manier dan ook heeft geholpen, in het bijzonder het Aruba Regatta Team, dat het mogelijk heeft gemaakt door samen te werken aan de uitstekende uitvoering van dit evenement.

Resultaten per klasse:

F-11 (Jeugd) 1. Aaron van Cuba, 2. Sam Bonnevalle, 3. Leo-Jelte van der Poel Optimistisch (Jeugd) 1. Joey Ross, twee. Laura Bonnevalle, drie. Ethan Cunha SailQube (Jeugd) 1. Lucas Bonnevalle, twee. Lawrence Hernandez, drie. Elaih Palacios Frambach Miniatuurboten van de klasse 30 Inch,1. Captain Battle Quandt met Jay El Travieso, 2. Kapitein Pullun Ras met Palmera, 3. Captain Guillano Domacasse met Isa Miniatuurboten van 35 inch klasse 1. Kapitein Melissa Domacasse met Jayliah 2. Kapitein Guillano Domacasse met Linda, 3. Captain Fitzgerald Domacasse met Shanti

Miniatuurboten 40 Inch klasse 1. Kapitein Fritzgerald Domacasse met Jaja, 2. Kapitein Luizinho Domacasse met Samantha, 3. Kapitein Raji Lamper met Eco Gas . Zonnevis 1. Richard van der Wal, twee. Zane Winterdal, 3. Jan Jaap van Russen Groen

BeachCat 1. Joost Saris / Diederik Kemmerling, 2. Greg Marchena

Leven aan boord van Open Jacht 1. Kapitein Les Long van Airpower, 2. Kapitein Stephane Guenegou met Zebot 3. Kapitein Ingolf Schaedlich met Junkaroo Multihulljachten 1. Kapitein Martin van der Velden, Tonic Team 2. Kapitein Martin Molina met Moondog, 3. Kapitein Sergio Dubero met inspiratie

Racenjachten 1. Kapitein Vivan Hankart met Ragamuffin, 2. Anthony Hagedoorn met Tranquilo, 3. Eric Mijts met Dash.

E Di 13 Edicion Di Aruba International Regatta 2023 A Conclui Exitosamente Na Surfside Regatta VillageE Di 13 Edicion Di Aruba International Regatta 2023 A Conclui Exitosamente Na Surfside Regatta Village

E Di 13 Edicion Di Aruba International Regatta 2023 A Conclui Exitosamente Na Surfside Regatta Village .3

Related posts

Op zaterdag kun je nu kopen: Meer dan 17.000 florin in contante prijzen en je helpt de gemeenschap van Aruba

EA News Author

Feitenonderzoek naar mogelijk valse bvt-en gesloten

EA News Author

IMF en Wereldbank blijven Aruba helpen met technische hulp om zich te herstellen van de pandemie

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message