Lokaal/ArubaDutch

Daylight Dreamscapes: solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Danilo Geerman

Artista Danilo Geerman

De Bibliotheek Nationaal Aruba presenteert een tentoonstelling van kunstenaar Danilo Geerman. Dit opent op vrijdag 5 mei om 18:30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om de tentoonstelling “Daylight Dreamscapes” te bezoeken, die tot en met 26 mei tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek in Playa zal worden gehouden. De opening is op vrijdag 5 mei om 18.30 uur.

De bekende kunstenaar Danilo Geerman presenteert zijn langverwachte solotentoonstelling in mei.
Voor de tentoonstelling die nu plaatsvindt, brengt Danilo een aantal werken die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt naar voren. De meeste werken zijn olieverf op doek, (wat zijn specialiteit is) maar ook zoals bekend komt hij ook met andere media (materialen), aangezien hij in verschillende disciplines werkt.

Vijf jaar geleden had Danilo zijn laatste solotentoonstelling, in samenwerking met Ateliers ¢89, in de zaal van de Unle Luis Store in San Nicolas. De tentoonstelling werd goed ontvangen door het publiek. Gedurende die tijd bleef Danilo niet stil maar werkte hij aan zijn kunst en aan zijn netwerk en andere aspecten van zijn praktijk. Danilo nam deel aan groeps tentoonstellingen.
Danilo onderhandelde met twee galeries in New York, maar tijdens de pandemie sloten beide hun deuren. Dat betekent dat hij opnieuw moet beginnen.

In februari van dit jaar was ik in Mexico City, waar de grootste kunstbeurs van Latijns-Amerika is. Hier maakte Danilo contact met andere galeries. Ze bezocht ook verschillende galeries tijdens haar verblijf daar, en ontdekte dat Mexico City de kunsthoofdstad van Latijns-Amerika is. Ze realiseerde ook een project in Taller Grafica Nahual in het stadscentrum. Danilo presenteert zijn werken via zijn Blog.

Danilo Geerman is een visuele kunstenaar uit Aruba die werkt in verschillende mediums zoals schilderen, tekenen, collage, installatie en sculptuur. Hij heeft een blog waar hij enkele van zijn kunstwerken plaatst1 en een website waar je meer van zijn portfolio kunt zien2. Hij heeft ook een video documentaire over zijn kunst en leven op Vimeo3. Hij is bekend om zijn abstracte en organische stijl die thema’s zoals natuur, identiteit en spiritualiteit verkent.

Danilo Press ReleaseDanilo Opening 5 Mei

Related posts

Marion Agunbero nieuw lid voor het College Aruba financieel toezicht

EA News Author

Elizabeth de Cuba voorgedragen voor het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 12 march 2024

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message