CuracaoDutch

Dankzij druk van het Parlement zijn de bezuinigingen op vitamines gestopt! Beter laat dan nooit…

Eng Thanks To Pressure From Parliament

De PAR-fractie wordt gevormd door minister van Volksgezondheid, de heer Silvania, die na druk van het parlement in augustus gehoor heeft gegeven aan het besluit om vitamines uit de basisverzekering te schrappen en deze heeft stopgezet. Een besluit waarvan minister Silvania zich terdege bewust was, vanaf mei 2023, zo niet eerder, en hij deed niets.

Maar beter laat dan nooit! Tot verbazing van de PAR-fractie namen zij kennis van het besluit van de SVB om een ​​aantal vitamines uit de verpakking van de maaltijd te halen. Concreet zou dit betekenen dat degene die deze vitamines nodig heeft, deze uit eigen zak zou moeten betalen.

Aangezien het om supplementen gaat die nodig zijn als onderdeel van de behandeling van mensen met onder meer nierziekten, kanker, diabetes en zwangere vrouwen, kunnen ze alleen maar leiden tot een escalatie van ziekte en ook kosten. Bovendien bedraagt ​​deze bezuiniging op vitamines slechts 2,5% van de 52 miljoen die de SVB moet bezuinigen.

De PAR-fractie is zich bewust van de noodzaak om de zorgkosten te verlagen, maar moet dit op een duurzame manier doen. Er zijn diverse oefeningen in deze richting gedaan en in de meest recente jaarrekening van de SVB worden de acties beschreven die nodig zijn om deze voort te zetten. In dit kader is de Taskforce Hervorming en Financiering Zorgsector opgericht, waar in de Tweede Kamer al lang niets meer van is vernomen. De PAR-fractie dringt er bij de minister op aan om het pad voort te zetten om

Related posts

Ambassadeur van India in Nederland bezoekt minister-pleitnant Violenus

EA News Author

Het Lot van de Hamerhaai: waarom deze haaien een helpende hand verdienen

EA News Author

Voor het eerst sinds de coronacrisis weer een open inschrijfdag op MBO Bonaire

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message