Lokaal/ArubaDutch

Concert gaat door na het veroorzaken van turbulentie door gebrek aan efficiëntie van ambtenaar

Consierto Ta Bay Door

In de overheid zijn er regels. Maar in elk geval moet rekening worden gehouden met het algemeen belang. En het kan niet zijn dat door bloei, onbekwaamheid of gebrek aan logica van ambtenaar (s) een grote groep mensen en ondernemers (s) wordt geschaad.

Elke medaille heeft twee zijden en in het geval van het Duelo de Generos-concert moet de situatie ook op deze manier worden bekeken.

In de eerste plaats zag Aruba na de pandemie weinig concerten. En dit was een van de weinige grote die gepland waren voor 2023. Een evenement dat de promotors, met veel geld erin gestoken, al enkele maanden promoten, zal plaatsvinden op 15 april. De situatie is moeilijk en de financiën zijn niet meer zoals vroeger.

Helaas, hoewel alle vergunningen beschikbaar waren, slaagden de promotors er niet in om genoeg geld te verzamelen om de overheid binnen de gestelde termijn een bedrag te betalen, maar dat werd twee dagen later betaald. Door veel strijd en doorzettingsvermogen werd het geld gesloten en werd deze schuld betaald voordat de overeenkomst kon plaatsvinden. Dit deel was zeker geen fout van de promotors.

Ondanks het feit dat het bedrag in kwestie is betaald, lijkt het erop dat ambtenaren hun e-mails niet bekijken als het weekend nadert en alles uitstellen tot een volgende week. Dit is een inefficiëntie, een bureaucratie die vaak problemen veroorzaakt voor investeerders. Dit is waarom prestatiebeheer belangrijk is om te introduceren, wat meer efficiëntie creëert onder de overheidsapparatuur.

Wat de situatie kan zijn, als de promotors vooraf betalen voor het concert, moeten de ambtenaars zich ervan bewust zijn dat het concert op het weekend plaatsvindt en dat ze op de hoogte zijn. Eerst moet je je huis in orde maken, om te zien of de kosten binnen zijn. Dat is een slecht ambtenaar of een slecht afdelingshoofd. Of anders, neem contact op met de betrokkenen, met de belasting om te zien of alles in orde is. Zeker omdat in dit geval het geld is betaald. Dit is geen geval van een persoon die toestemming heeft gevraagd om met een langdurig contract naar Aruba te komen werken. Het gaat over een presentatie.

De situatie in het weekend, die ontstond met de annulering van een concert, kon worden voorkomen omdat ondanks het feit dat het twee dagen te laat was, de betaling werd gedaan, inclusief voor het concert, op een normale werkdag.

In dat geval wordt het bewijs van betaling gebruikt om de immigratievergunning te krijgen. In dit departement gezien de situatie die zich voordoet, waar het gaat om meer dan duizend mensen die kaartjes hadden gekocht en op het concert wachtten, moest ik proberen om een oplossing te vinden, in plaats van ze gewoon op een vlucht terug naar hun land te zetten. Vergeet niet dat het een spot voor Aruba is, niet de promotor, en dat er ook mensen zijn die uit Corsica zijn gekomen om het concert te bezoeken, naast de lokale mensen die de kosten hebben betaald (vrouwen hebben een badkamer gegeven) om zich voor te bereiden op het grote Duelo de Generos.

De minister onderzocht het geval en constateerde dat de betaling was gedaan en dat hij de documenten had om dit te bewijzen. Maar omdat een ambtenaar besloot om niet te processen wat er op vrijdag gebeurde, ontstond deze situatie met de annulering van een internationaal concert. Het heeft een groot deel van de gemeenschap en zelfs de overheid geschaad, omdat ze nu de kosten moeten dekken om de artiesten terug te brengen naar Aruba vandaag. De minister gaf het bevel, na het bekijken van de documenten, om de kunstenaars binnen te laten. Maar het hoofd van immigratie volgde het bevel niet. Om de vraag te voorkomen, moeten nu de transportkosten voor het hele orkest en de artiesten worden gedekt. Het land is nu in gevaar door een departementshoofd die zichzelf heeft aangezet om geen gehoor te geven aan de bevelen van zijn hoofd, in dit geval de regering van Aruba. Ondertussen zal het concert, dat belooft een grote hit te worden, vanavond plaatsvinden. En zoals ze zeggen, het is uitverkocht

Related posts

50 Jaar Dak, Expo ‘Jubilatoire’ in Lebuinus

EA News Author

Nieuwe prijzen voor aardolieproducten 11 september 2024

EA News Author

Sepot in onderzoek DIP

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message