CuracaoDutch

Circulaire Reizen met Minderjarigen

Curazao

In bovengenoemde circulaire is bepaald dat een ouder in bepaalde gevallen een uittreksel uit het gezagregister nodig heeft om te reizen met een minderjarige. Dit uittreksel kan worden aangevraagd bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De kosten betreffen NAf 50,= per uittreksel.

Het uittreksel kan digitaal worden aangevraagd via het tijdelijke e-mailadres gezagregister@caribjustitia.org. Bij uw digitale verzoek dient u een (scan/foto) van de volgende documenten te voegen:

  • een ‘lang’ uittreksel van het kind (verkrijgbaar bij de Kranshi), dat niet ouder is dan 3 maanden.
  • een geldig identiteitsbewijs van de ouder U krijgt binnen uiterlijk 5 werkdagen na indiening van het digitale verzoek telefonisch of per mail bericht wanneer het uittreksel kan worden opgehaald. Bij het ophalen dienen de kosten te worden voldaan en dient u de originele documenten mee te nemen.

Het uittreksel kan ook bij de informatiebalie van Kas di Korte, adres Emancipatie Boulevard Dominico F. ‘Don’ Martina 18, Curaçao te worden aangevraagd.

De informatiebalie van Kas di Korte is specifiek voor deze aanvragen vanaf 23 juni 2023 tot en met 14 juli 2023 non-stop geopend van 8:00-16:00 uur. Op zaterdag 24 juni 2023 en zaterdag 1 juli 2023 is de informatiebalie van Kas di Korte geopend van 8:00 -12:00 uur.

Bij het indienen van uw verzoek bij de informatiebalie dient u NAf 50,= per uittreksel te voldoen en de volgende documenten mee te nemen:

  • Een ’lang’ uittreksel van het kind (verkrijgbaar bij de Kranshi), dat niet ouder is dan 3 maanden.
  • Een geldig identiteitsbewijs van de ouder. U krijgt binnen uiterlijk 5 werkdagen na indiening van uw verzoek telefonisch of per mail bericht wanneer het uittreksel kan worden opgehaald.

 

 

 

Related posts

Weersverwachting tot dinsdag 16 januari 2024

EA News Author

€ 19 miljoen voor stabilisering van de klif Sint Eustatius

EA News Author

Woonwijk van Dakota nam afscheid van Mr. Albert Etienne Lake, beter bekend als Ali

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message