DutchBonaire

Cameratoezicht tijdens Regatta

Camara 1

Naar aanleiding van de succesvolle pilot eerder dit jaar voor Dia di Rincon, zal het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) ook bij dit evenement gebruik maken van cameratoezicht tijdens Regatta. Vanaf woensdag 9 oktober 2024 tot en met zondag 13 oktober 2024 worden mobiele camera’s ingezet om toezicht te houden op de verschillende activiteiten ter gelegenheid van Regatta. Deze tijdelijke cameratoezicht zal deel uitmaken van een bredere evaluatie van cameratoezicht tijdens drukbezochte activiteiten, heeft tot doel de veiligheid te waarborgen en de politiecapaciteit efficiënt in te zetten.

De positieve uitkomsten van de pilot eerder dit jaar, waarbij cameratoezicht bijdroeg aan de handhaving van de openbare orde, efficiënter politieoptreden en verbeterde ‘crowd control’, hebben geleid tot de voortzetting van dit initiatief. Gedurende de Regatta hoopt het KPCN opnieuw waardevolle inzichten te verkrijgen over de effectiviteit van cameratoezicht bij grote evenementen.

Cameratoezicht voor veiligheid en efficiënte politie-inzet
Tijdens de Regatta wordt op diverse strategische locaties cameratoezicht ingezet. Het doel van deze maatregel is niet alleen het bewaken van de openbare orde, maar ook het verbeteren van de veiligheid van de bezoekers en het ondersteunen van de politie en andere noodhulpdiensten bij het snel reageren op incidenten. Met de camera’s kan de politie live beelden bekijken en direct actie ondernemen waar nodig.

Bij het cameratoezicht wordt gebruik gemaakt van 12 camera’s op de volgende locaties:

  • Cameratoezicht op de Kaya J.N.E. Craane ter hoogte van Karels Beach Bar
  • Cameratoezicht op de Kaya J.N.E. Craane ter hoogte van Passangrahan
  • Cameratoezicht op de Plaza Reina Wilhelmina ter hoogte van Bestuurscollege kantoorspand
  • Cameratoezicht op de Kaya Grandi ter hoogte van Tourism Corporation Bonaire (TCB)
  • Cameratoezicht op de Kaya Grandi op de Plaza Niki Tromp (voormalig Oranjeplein)
  • Cameratoezicht op de Kaya Kòrsou
  • Cameratoezicht op de Kaya L.D. Gerharts
  • Cameratoezicht op de Kaya Nikiboko Zuid bij de rotonde Souernan di Roozendaal
  • Cameratoezicht op de Kaya Nikiboko Zuid bij de rotonde Sabana

 

Wat gebeurt er met de camerabeelden?
De camerabeelden worden verwerkt ten behoeve van een goede uitvoering van de dagelijkse politietaak (artikel 8 Wpg). De vastgelegde beelden worden na ten hoogste vier weken vernietigd.Indien er binnen die vier weken concrete aanleiding bestaat te vermoeden dat de camerabeelden noodzakelijk zijn voor de opsporing van een strafbaar feit, dan kunnen die beelden voor dat doel verder worden verwerkt. De termijnen voor die nieuwe verwerking gaan dan gelden.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.

Related posts

Let op je oren, want je hebt er maar één

EA News Author

Dia di penshonado winnaars dineren met gedeputeerde craane

EA News Author

Officiële start bouw nieuw verpleeghuis Saba Cares

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message