CuracaoDutch

Bezoek van de Minister van Justitie Shalten Hato aan de Kustwacht en Curaçaose militairen

Bezoek Minjus Curmil 1

Op vrijdag 14 juni bracht de Minister van Justitie, Shalten Hato, een bezoek aan de Kustwacht Caribisch Gebied en de Curaçaose militairen. Dit bezoek was gericht op het verkrijgen van een dieper inzicht in de operaties en uitdagingen waarmee beide organisaties dagelijks worden geconfronteerd.

De minister werd op Marinebasis Parera verwelkomd door de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied en tevens directeur Kustwacht, Walter Hansen, en plaatsvervangend directeur van de Kustwacht, Joëlle de Jong-Mercelina. De dag begon met een uitgebreid programma bij de Kustwacht. Het doel van het bezoek was om minister Hato een beter beeld te geven van de dagelijkse taken van de Kustwacht, waaronder het bestrijden van illegale activiteiten op zee (zoals drugssmokkel en mensenhandel), zoek- en reddingsacties, en het waken over ons maritieme milieu. De Kustwacht is momenteel bezig met een transitieproject, wat volgend jaar zorgt voor ongeveer 40 nieuwe werkplekken.

De minister kreeg ook de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende sportactiviteiten met kustwachters om het belang van fysieke topconditie voor dit werk te ervaren. De minister sprak zijn waardering uit voor de toewijding en professionaliteit van de kustwachtmedewerkers en benadrukte het belang van hun werk voor de nationale veiligheid.

 In de middag verplaatste de minister zich per kustwachthelikopter naar het militaire oefenterrein Wacao. Hier werd hij ontvangen door de commandant van de Curaçaose militairen, kapitein Sicni Meulens. Het programma omvatte een presentatie van de huidige militaire operaties en trainingsprogramma’s die gericht zijn op het waarborgen van de veiligheid en stabiliteit in de regio. De minister woonde een militaire oefening bij en kreeg de gelegenheid om te spreken met de militairen over hun ervaringen en de uitdagingen die zij tegenkomen in hun werk. De minister benadrukte in zijn toespraak het belang van samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten. Hij sprak tevens zijn waardering uit voor de Curaçaose militairen en onderstreepte het belang van verdere professionalisering van de Curaçaose militairen.

Bezoek Minjus Curmil 5 ScaledBezoek Minjus Curmil 4 ScaledBezoek Minjus Curmil 3Bezoek Minjus Curmil 2

Related posts

Controle in verband met gestolen scooters

EA News Author

Onjuiste veronderstellingen in Enfoke programa

EA News Author

Agenten handelden uit zelfverdediging

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message