Lokaal/ArubaDutch

AZV woordvoerder Solange Tchong: AZV dekt geen incidenten of ongevallen in het buitenland. Alle reizigers moeten hun eigen reisverzekering kopen

Vocero Di Azv

Het is de vakantieperiode en velen van ons vergeten eerst te verzekeren. Algemene Ziektekosten Verzekering (AZV) is van mening dat het erg belangrijk is dat iedereen zich ervan bewust is dat AZV alleen in Aruba wordt gedekt en niet in het buitenland.

AZV-woordvoerder Solange Tchong geeft aan dat de beste aanbeveling voor iedereen die wil reizen is om een reisverzekering te kopen. De AZV-wet werd alleen voor de medische zorg in Aruba geïntroduceerd en niet in het buitenland. Het is belangrijk dat elke verzekerde zich realiseert dat wanneer hij/zij reist, vooral in deze periode waarin verschillende ouders hun tickets kopen voor reizen waar hij/zij verschillende landen bezoekt voor een vakantie of om familie in het buitenland te bezoeken, het uitermate belangrijk is om een reisverzekering te kunnen kopen bij welke verzekeringsmaatschappij dan ook van persoonlijke smaak.

Een reisverzekering dekt de kosten van medische noodhulp, wat betekent dat als er iets moet gebeuren, bijvoorbeeld als je uit een taxi stapt en struikelt en je been breekt, de kosten van de behandeling van je voet worden gedekt door de reisverzekering.

Elke verzekering heeft zijn eigen regels en procedures die moeten worden gevolgd. AZV beveelt alle reizigers aan om verzekering aan te schaffen, aangezien het in geval van een noodgeval en een ziekenhuisopname zeer duur kan zijn. Daarom is het goed om een reisverzekering te hebben die direct van het ziekenhuis naar het buitenland dekt tot het bedrag van het gekochte pakket.

AZV blijft informatie geven in dit deel gezien het feit dat er nog steeds verzekerden zijn die hiervan niet op de hoogte zijn en AZV wordt opgeroepen om de kosten te dekken, maar in een dergelijk geval kan AZV geen buitenlandse kosten dekken.

De AZV krijgt momenteel twee tot drie gevallen per jaar, maar toch wordt een verzoek ingediend bij de AZV omdat mensen zonder reisverzekering zijn gereisd. Volgens AZV-woordvoerder Solange Tchong is het betreurenswaardig dat AZV de kosten van ongevallen die buiten plaatsvinden niet kan dekken.

In het eerste kwartaal van 2023 was er een geval van AZV waarbij een klant naar Europa reisde en hoewel de persoon verzekerd was met zijn reisverzekering, bleek hij echter met zeer hoge kosten te kampen.

We moeten onze ogen niet sluiten voor onverwachte kosten, want ziekte kan onverwachts komen op elk moment en soms zelfs op het moment dat we het misschien niet willen, vooral tijdens vakanties waar de gedachte aan plezier is gegeven.
AZV merkt ook op dat er verschillende bedrijven zijn die reisverzekeringen aanbieden met verschillende opties op verschillende budgetten. Als je de echte geschiedenis van AZV een paar jaar terug zou bekijken dan zou je denken dat dit een mogelijkheid zou kunnen zijn voor AZV zelf, maar AZV liet een studie doen en bewees dat het niet haalbaar zou zijn voor AZV om deze verantwoordelijkheid te dragen, naast de enorme verantwoordelijkheid die AZV al draagt van het AZV-fonds dat ongeveer 480 miljoen tot bijna 500 miljoen per jaar trekt.

AZV heeft gekozen om dit gebied te laten vallen voor handel en kan zich hier ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag biedt AZV geen reisverzekering aan, maar het is altijd aan te raden de klant bij het aanbieden van de reis een extra verzekering aan te schaffen, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat elke verzekerde zich goed informeert over de beschikbare pakketten.

Er zijn verschillende verpakkingen die zelfs dekken als de koffer en andere onderdelen verloren gaan tijdens de reis naast de gezondheid. Wanneer een incident zich buiten het land voordoet, wordt het niet gedekt door AZV, maar zodra u op Aruba aankomt, wordt u gedekt door AZV en krijgt u uw behandeling op Aruba zodra u op Aruba aankomt.

Click aki bao like y share

Related posts

Toerist overlijdt na een dag op zee in Philipsburg St Maarten

EA News Author

Ze zullen sediment uit de grond halen en zeevruchte waterkanaal bouwen om de mangrovebossen te redden

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire ondertekent samenwerking met muzikanten van Hòfi Kultural

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message