SocialLokaal/ArubaDutch

Aruba heeft veel talent, maar het is belangrijk om meer professionalen te produceeren in het film wereld

Curso Rebecca Roos 1 1

In het Museo Arqueológico Nacional vond de finale van de presentatie plaats van een geweldige Workshop die werd gegeven door Producer Rebecca Roos. Een leuke avond voor mensen die geïnteresseerd zijn in het maken van hun eigen verhaal of het maken van documentaires. De cursisten waren van gemengde leeftijd met de jongste 19 jaar en de oudste 77 jaar. Rebecca Roos is erg blij met iedereen die deelnam, hoewel het een zeer diverse groep was, was de workshop een succes.

 

Rebecca Roos geeft zelf verschillende cursussen in het buitenland en de cursussen zijn zeer intensief waarbij verschillende mensen uit verschillende andere landen komen aan de Film School van Cuba waar Rebecca Roos momenteel les geeft. De cursus in Cuba Rebecca probeerde deze formule naar Aruba te brengen en de cursus was zo intensief dat een cursist de cursus zelfs een boothcamp noemde, volgens Rebecca Roos.

De cursus verliep echter goed waar iedereen gebleven was en in het eerste deel vonden ze de geschiedenis, theorie en verschillende stijlen en leerden ze hoe ze een project moesten onderzoeken.

Op het einde van de week moesten we allemaal een project opstellen en een stem uitbrengen over wat we niet alleen wilden zien, maar ook wilden doen. De drie winnaars werden gekozen en vormden de teams die samen aan het project werkten. In de tweede week moesten ze allemaal hun onderzoek afmaken, hun film voorbereiden en vervolgens filmen om uiteindelijk te kunnen bewerken. Na afloop van dit proces kon het product worden gepresenteerd.

Ze richtte zich vooral op mensen die zich richten op en geïnteresseerd zijn in documentaires. Er zijn mensen die al camera’s en bewerkingsapparatuur hebben, maar er is ook een groep mensen die niets weten en nooit iets met film hebben gedaan, en de meesten van hen zijn de enige die ze kunnen filmen met hun telefoon. Rebecca Roos geeft echter aan dat dit onderdeel ook belangrijk is voor waar ze gereedschappen kunnen vinden om met hun telefoon te werken en hoe ze met hun telefoon kunnen filmen. Er zijn verschillende tools op de telefoon die je kunt gebruiken om documentaires te maken, waarbij niemand weet dat je een telefoon hebt gebruikt om deze documentaires te maken, maar het is belangrijk dat je weet wat de tools zijn.

In deze cursus had iedereen een belangrijke taak tijdens de productie. Rebecca Roos vertelt dat ze elke dag aantekeningen kan maken en elke dag talenten ontmoet op Aruba, maar wat Rebecca Roos zelf wil is een stap zetten door deze cursussen te geven aan mensen die van deze branche houden om professioneel te worden, omdat het niet genoeg is om talentvol te zijn. Talent is nuttig, maar zonder professionaliteit kan je je niet ontwikkelen in deze wereld. Als je de professionele houding en de gedisciplineerde houding combineert, kan je veel bereiken. Op het moment dat iemand ontdekt dat hij talent heeft, wordt hij geprezen voor het werk, maar hij wordt niet gedwongen om te studeren om een professional te worden in het vak dat hij leuk vindt en dat is jammer.

Maar goed voor al diegenen die hun loopbaan hebben afgelegd en nu een stapje verder zijn om te weten of dit is wat ze willen en of ze er belangstelling voor hebben.

Curso Rebecca Roos 3 1Curso Rebecca Roos 2 1Curso Rebecca Roos 4

Related posts

Weersverwachting tot zaterdag 09 march 2024

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire organiseert eerste Bonaire Tourism Update voor 2024

EA News Author

Voorlopige resultaten maart 2023 Toerisme op Bonaire: 16.367 stayover bezoekers

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message