InternationalDutch

Amendement tegen arbeidsmisbruik van vrouwen goedgekeurd tijdens EuroLat-bijeenkomst

Front

Als voorzitter van het parlement kent hij de volledige recessperiode niet, maar het werk gaat door. Parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk vertegenwoordigde Aruba op de XV Plenar Sessie van EuroLat.

EuroLat is de parlementaire vergadering van Europa en Latijns-Amerika die twee keer per jaar bijeenkomt, hoewel in de secties van de bijeenkomsten die plaatsvinden er een interpretatie is dat Aruba niet veel in zich heeft, maar volgens voorzitter van het Parlement Edgar Vrolijk op dit soort bijeenkomsten veel ervaring opdoet en er ook punten zijn die Aruba kan aannemen en implementeren op Aruba, er is ook verschillende informatie die naar voren wordt gebracht die relevant is voor Aruba.

Aruba maakte deel uit van de commissie financiën en economie van Eurolat en in deze commissie werd veel gesproken over de inclusie van vrouwen in de arbeidssector waar veel misbruik van vrouwen plaatsvindt. Tijdens dit proces werden ook enkele amendementen goedgekeurd om te kunnen blijven werken aan deze onderwerpen, zodat de kant van Aruba ook haar werk kan blijven doen en wetten kan maken voor de bescherming van vrouwen in de arbeidssector.

Volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk was dit een van de belangrijkste punten waar veel aandacht aan werd besteed aan de groene energietransitie waarbij ook Aruba deelnam aan de commissie. In deze sectie zie je hoeveel geld Europa in de regio’s van Latijns-Amerika en Aruba via Nederland kan investeren, en hoe Aruba via Nederland geld uit Europa kan ontvangen voor de transitie.

Volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk zijn dit soort bijeenkomsten belangrijk om een mechanisme te creëren, maar er zijn zeker wegen die moeten worden afgelegd om dit te bereiken. In de komende weken zullen er bijeenkomsten zijn met vertegenwoordigers van Europese banken die zich bezighouden met dit onderwerp, die Aruba kunnen begeleiden in wat er te doen is. Een van de klachten is dat Aruba veel meer fondsen kan krijgen, maar om deze fondsen te krijgen is er een proces dat Aruba moet kennen om dat te bereiken.

Parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk vindt het EuroLat-forum erg belangrijk en krijgt hiermee een gids over hoe het te bereiken is en hoe het lokaal te volgen is. Op deze bijeenkomst was Koning Felipe VI aanwezig.

Click aki bao like y share 

Reunion Eurolat 2Reunion Eurolat 4Reunion Eurolat 3Reunion Eurolat 1

Related posts

Tourism Corporation Bonaire organiseert geweldige speurtocht In verband met de Toerisme Maand

EA News Author

Amendement tegen arbeidsmisbruik van vrouwen goedgekeurd tijdens EuroLat-bijeenkomst

EA News Author

Jonge Bonairiaanse atleten klaar voor ‘weganan interinsular 2024’

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message