BonaireDutch

Akkoord ondertekend tegengaan van energiearmoede en voor betaalbare woningbouw op Bonaire

Ondertekenenwoondeal

Tijdens de persconferentie 29 juni op de bouwplaats op Hato is het akkoord getekend. Het akkoord betreft versneld betaalbare woningbouw op aantal locaties waaronder op Hato als ook een akkoord voor het tegengaan van energiearmoede. Gedeputeerde Hennyson Thielman (Woningbouw, Ruimtelijke Ordening) en James Kroon (sociale woning en FCB) tekenden samen met de heer B.O. Oleana van Fundashon Cas Bonairiano, mevrouw Joanne Balentien-Nicastia van WEB Bonaire en met Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening het akkoord. 

Samen met het bestuurscollege maakte de minister bekend op welke wijze de bouwopgave voor betaalbare woningen, ook wel de woondeal genoemd, de komende jaren wordt ingevuld. Zodat er op korte termijn meer betaalbare woningen op Bonaire zijn voor diverse doelgroepen zoals starters, senioren en begeleid wonen voor kwetsbare doelgroepen. De woondeal is onderdeel van gebiedsontwikkeling en een van de de prioriteiten van het openbaar lichaam Bonaire voor de komende 4 jaar.

Verder is er gesproken over het Ruimtelijke Ontwikkelings Programma CN (ROP CN) en het Ruimtelijke OntwikkelingsPlan Bonaire (ROP Bonaire). Mogelijkheden omtrent een welstandsbesluit voor Bonaire zodat karakteristieke aspecten kunnen worden gewaarborgd met oog voor natuur en cultuur. 

Concreet zijn er afspraken gemaakt over oplevertermijnen, vervolgtrajecten en verlengingsmoment voorbereidingsbesluit in opmars naar ROP CN en ROP Bonaire vaststelling.  

Related posts

Betaal uw boete

EA News Author

Aangetroffen menselijke resten en mogelijke verbinding met de vermiste persoon worden onderzocht

EA News Author

Aruba en Nederland sluiten bestuurlijk akkoord over houdbare overheidsfinanciën

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message