SabaDutchCaribishe Eilanden BES

Activiteiten van de Week van de Dag van de Aarde op Saba

Sustainable Fair

Zaterdag 22 april was een dag van actie en viering op Saba toen de gemeenschap samenkwam om Earth Day te vieren. De dag werd afgesloten met een reeks evenementen en activiteiten die een week duren en gericht zijn op het bevorderen van duurzaamheid en behoud.

Boomplanten

De viering van Aardedag begon op woensdag 19 april met een boomplanting die plaatsvond in de Sacred Heart School en in de Harry L. Johnson Museum, waar kinderen van elke school verschillende bomen hebben geplant. Studenten en leraren namen met de hulp van de overheidsinstelling Saba deel aan het graven van de gaten voor de bomen. De locatie en de geplantte bomen werden geselecteerd om de natuurlijke leefomgeving te verbeteren en een leefbare omgeving voor de plaatselijke dieren te creëren.

De boomplant evenement kreeg een enthousiaste deelname van de schoolkinderen. De deelname van de scholen aan het evenement speelde een belangrijke rol in het herbebossingsproject. Het herbebossingsproject is gericht op het herstellen van Saba’s inheemse omgeving door middel van een diverse selectie van inheemse bomen zoals mahonie, ceder, zeedruif en anderen. Dit project kan een belangrijke bijdrage leveren aan de totstandbrenging van een robuuster en zelfvoorzienend ecosysteem op Saba.

 

Schoonmaak van het eiland

De feestdagen van de Dag van de Aarde werden op donderdag 20 april en vrijdag 21 april voortgezet met het jaarlijkse schoonmaakbezoek aan het eiland, georganiseerd door de openbare instelling Saba. Meer dan honderd vrijwilligers van lokale organisaties, scholen, bedrijven en overheidsdiensten kwamen samen om de dorpen op het eiland schoon te maken. Volgens de organisator, Camilo Usuga, was meer dan 80% van het verzamelde afval flessen die over de muren werden gegooid. Hij zei dat het evenement als een herinnering diende aan de collectieve verantwoordelijkheid om het milieu schoon en veilig te houden voor iedereen.

De recente schoonmaak van het eiland toonde aan hoe effectief initiatieven onder leiding van de gemeenschap zijn om de duurzaamheid van het milieu te bevorderen en de natuurlijke schoonheid van Saba’s te behouden. De publieke entiteit Saba betuigde haar dank aan alle vrijwilligers die aan het evenement deelnamen en dringt er bij de gemeenschap op aan hun inspanningen om het eiland schoon te houden.

Duurzame beurs

De week van gebeurtenissen op Aardedag eindigde op zaterdag 22 april met de duurzame beurs op het Juliana’s Sports Field. De beurs bevatte een reeks lokale kunstenaars en verkopers, samen met activiteiten die allemaal gericht waren op het bevorderen van duurzaam leven en behoud op het eiland.

Het hoogtepunt van de beurs waren de duurzame sculpturen die door studenten werden gemaakt met alleen gerecyclede materialen. De kinderen waren enthousiast over een project om aan te werken en vandaag hier te presenteren. We wilden ervoor zorgen dat de groepen die de sculpturen maakten gelijk waren, dus de basisschoolleerlingen werden verdeeld in groepen op basis van hun huiskleuren en de middelbare scholieren op basis van klaslokalen, zei organisator Jordan Every.

Elke sculptuur werd gestemd door de gemeenschap die de beurs bijwoonde. De sculpturen omvatten onderwateromgevingen zoals “Sunshine Saba” en schepsels onder de zee zoals de sculpturen “Octoworld” en “Sea Nettle”. Andere opwindende sculpturen gericht op het land waren de “Saba Well”, “Island Diamond Rebirth” en “Alberto” en een levendige boom versierd met bloemen. De winnaar van de sculpturenwedstrijd van de basisschool was het Purple House met Octoworld en van de middelbare school was de tweede klas met Alberto.

De beurs was een geweldige gelegenheid voor de deelnemers om meer te weten te komen over behoud en recycling, evenals om te communiceren met lokale bedrijven die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling op het eiland. De duurzame beurs was een succes en het was geweldig dat alle belanghebbenden samenkwamen om een evenement te creëren dat de samenwerking van creativiteit en duurzaamheid aanmoedigt, zei Every.

De activiteiten van de Aardedag waren een echte weergave van de toewijding van het eiland aan het beschermen van het milieu en het behoud ervan voor de toekomst. De weeklange viering omvatte verschillende evenementen zoals een eiland opruimen, boomplanten en duurzame beurs, die de gezamenlijke verantwoordelijkheid om het milieu te behouden en duurzame levensstijlen aan te moedigen benadrukte.

Tree Planting At Sacred Heart SchoolOctoworld Winner Of The Sculpture Contest Primary SchoolWinners Sculpture Contest On Stage Octoworld And Alberto

Related posts

Nieuwe prijzen voor aardolieproducten 11 september 2024

EA News Author

Viering van de persdag op Aruba

EA News Author

Kustwacht onderschept boot met aan boord 5 mannen en drugs

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message