CuracaoDutch

Zr.Ms. Holland blijft maar drugs vangen in het Caribisch gebied

Kustwach 2

Vier weken achter elkaar is het raak voor Zr.Ms. Holland. Het Nederlandse marineschip onderschepte dinsdag 24 september voor de 5e keer een drugsboot. In totaal is 2.285 kilo drugs in beslag genomen en zijn vijf smokkelaars aangehouden.

In de vroege ochtend van dinsdag 24 september zag het patrouillevliegtuig Dash-08 van Kustwacht Caribisch Gebied een verdacht bootje in de buurt van de ABC-eilanden varen. Zr.Ms. Holland kwam direct in actie, stuurde haar snelle onderscheppingsvaartuigen erop af en dwong de drugsboot tot stoppen met gerichte schoten op de motoren.

Vijf drugssmokkelaar zijn aangehouden en in totaal is 1.865 kilogram cocaïne en 420 kilogram marihuana in beslag genomen. De drugs en de verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht voor vervolging in de Verenigde Staten.

Zr.Ms. Holland is sinds begin september als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en werkt tijdens counter drugsoperaties afwisselend samen met de Amerikaanse kustwacht en Kustwacht Caribisch gebied. Binnen één maand tijd nam Zr.Ms. Holland al meer dan 7.750 kilo drugs in beslag.

Kustwach 1 Scaled

Related posts

Narcotica-eenheid met twee gerechtelijke ingangen met 3 personen aangehouden

EA News Author

Kustwacht en Korps Politie Aruba onderscheppen drugsboot met 9 personen aan boord

EA News Author

Zorgen over behandeling begroting 2025 en verzoek om informatie

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message