DutchSint Maarten

Defensie traint noodhulpverlening op Bovenwindse eilanden samen met veiligheidspartners

St Maarten 4

Defensie Caribisch gebied houdt de komende twee weken een orkaannoodhulpoefening op Sint Maarten en Saba. Tijdens deze oefening, genaamd ‘Windward Express’, trainen de militairen samen met lokale veiligheidspartners om hun paraatheid te verhogen en de samenwerking te versterken, met als doel dat de militairen snel en effectief ingezet kunnen worden na de passage van een orkaan.

Aan ‘Windward Express’ nemen diverse eenheden van Defensie deel, waaronder mariniers van het Detachement Sint Maarten, mariniers van Marine Squadron Carib Aruba, en de Curaçaose militairen. Ook het marineschip Zr. Ms. Pelikaan, de bootgroepen met hun FRISC-vaartuigen, en andere ondersteunende eenheden zijn onderdeel van de orkaannoodhulpoefening.

Na aankomst op Sint Maarten voeren de eenheden op rotatiebasis oefeningen uit op zowel Sint Maarten als Saba. Deze activiteiten helpen de militairen om bekend te raken met de specifieke omstandigheden op de eilanden en om samen te werken met lokale partners, zoals overheidsorganisaties, non-gouvernementele organisaties en bedrijven die een cruciale rol spelen bij noodhulp.

Door een oefening als ‘Windward Express’ uit te voeren op de Bovenwindse eilanden, zijn de militairen optimaal voorbereid om bij een daadwerkelijke orkaandreiging onmiddellijk na de passage van de storm over te gaan tot het verlenen van noodhulp, het ondersteunen van civiele autoriteiten en het handhaven van de openbare orde.

St Maarten 7 ScaledSt Maarten 2 ScaledSt Maarten 3 ScaledSt Maarten 5 ScaledSt Maarten 6 ScaledSt Maarten 1 Scaled

Related posts

Weersverwachting tot zaterdag 27 mei 2023

EA News Author

Bonaire Tourism Scholarship Program ondersteunt culinair duo op inspirerende reis naar Bulgarije

EA News Author

Parlementslid drs. Mervin Wyatt-Ras: Introductie van BBO aan de grens is brandstof op het vuur van sociale problemen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message