Lokaal/ArubaDutch

Maak je klaar voor de Big Live Nature Quiz van dit jaar – Kids Edition

Big Live Nature Quiz Particpants Credit Stenapa

DCNA bereidt zich voor op de Big Live Nature Quiz (BLNQ) Kids’ edition van dit jaar. Dit online natuurtrivia-spel is voor alle leerlingen van de basisschool in groep 7 en 8 in het Nederlands Caribisch gebied. De BLNQ is in het leven geroepen om leerlingen op een leuke en interactieve manier over de natuur te leren, om trots te zijn op de dieren en planten in het wild op de eilanden, natuurvriendelijke gewoontes te bevorderen, de projecten van de natuurparken te ondersteunen en om kinderen in de het Nederlands Caribisch gebied met elkaar in contact te brengen.  

Op donderdag 2 november 2023, van 08.30 uur tot 09.15 uur (AST), organiseert de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) de Big Live Nature Quiz-Kids Edition, een boeiend en leerzaam evenement voor basisschoolleerlingen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Evenementdetails

De Big Live Nature Quiz-kids Edition is een live online natuurtrivia-spel, georganiseerd door DCNA en gespeeld op basisscholen in het Caribisch gebied. De quiz is een echte teamprestatie van meerdere eilanden: gemaakt en ondersteund door de zes Nederlands Caribische eilanden, waaronder de natuurbeschermingsorganisaties (parken), basisscholen, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Dutch Caribbean TV. De quizvragen worden in 4 talen beschikbaar gesteld: Engels, Nederlands, Papiamentu en Papiamento.

Hints en tips

Het thema dit jaar is ‘Marine’, alles wat iets met de oceaan of de zee te maken heeft. Alle vragen zullen afkomstig zijn uit DCNA’s 3rd Edition BioNews magazine, waarvan voor alle scholen geprinte exemplaren beschikbaar zijn in het Engels, Nederlands, Papiamentu en Papiamento. De vragen zijn meerkeuzevragen en er worden bonuspunten gegeven op basis van snelheid. Studeren als voorbereiding is niet verplicht, maar links naar de online versie van het magazine vind je op www.BigLiveNatureQuiz.org.

De Big Live Nature Quiz-Kids belooft een verrijkende ervaring te worden, waarbij plezier en educatie worden gecombineerd en liefde voor de natuur wordt bevorderd bij de jonge generaties in het Nederlands Caribisch gebied. De hoofdprijs is een snorkeltrip voor 4 personen rond hun eiland. Er zullen ook andere lokale prijzen beschikbaar zijn.

Wil je meedoen?

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Leraren kunnen hun klas online registreren op: www.BigLiveNatureQuiz.org

Blnq Host Merietza Haakmat Credit Dcna And Dc Tv

Related posts

Militairen steken handen uit de mouwen tijdens oefening ‘Caribbean Engineer’

EA News Author

Forest Director Stella Funsani Gama hoopt duurzaam bosbeheer te blijven bevorderen

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 14 november 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message