CuracaoDutch

Fundashon Kòrsou Transparente organiseert ‘Integrity in Governance’ seminar

Fundashon Korsou 1

Fundashon Kòrsou Transparente markeert het 10-jarig jubileum van het ‘National Integrity System Assessment’ (NIS) rapport van Transparency International uit 2013 met een informatief ontbijtseminar. Tijdens een persconferentie op 4 oktober 2023 bij Landhuis Klein Kwartier, presenteerde de heer Michael Hernandez, voorzitter van Fundashon Kòrsou Transparente (Kòrsou Transparente), de doelstellingen en activiteiten van de stichting en kondigde het seminar aan dat op vrijdag 8 december plaatsvindt, met als thema: “Integrity In Governance: a prerequisite for sustainable growth in Curaçao”.

Keynote spreker: Lousewies van der Laan
Mevrouw van der Laan, directeur van Transparency International Nederland, brengt een schat van ervaring met zich mee vanuit diverse internationale organisaties zoals het Internationale Strafhof, Eurojust en de nationale politiek. Daarnaast heeft zij samengewerkt met bedrijven en NGO’s in binnen- en buitenland en heeft ze diverse toezichthoudende functies bekleed. Haar inzichten en expertise zijn van onschatbare waarde voor dit seminar. De keynote speech zal worden gevolgd door een paneldiscussie. De namen van de panelleden worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Tijdens de persconferentie gaf mevrouw Nelly Schotborgh, destijds betrokken als hoofdonderzoeker van de assessment, inzicht in de achtergrond en relevantie van de aanbevelingen van het NIS-rapport. Ze zal voorafgaand aan de keynote speech van mevrouw van der Laan kort reflecteren op ontwikkelingen in Curaçao sinds de publicatie van het rapport.

Kòrsou Transparente is een non-profit organisatie die zich inzet voor de bevordering van transparantie, integriteit en de bestrijding van corruptie op Curaçao. De stichting werd opgericht als een burgerinitiatief in reactie op de bevindingen van het NIS-rapport, waarin de kwetsbaarheden van Curaçao voor corruptie werden blootgelegd. Een groep personen die destijds betrokken was bij de totstandkoming van het rapport, richtte de burgerbeweging Fundashon Kòrsou Transparente op, met als doel ervoor te zorgen dat de aanbevelingen niet in de vergetelheid zouden raken. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van dit rapport wordt dit seminar gehouden op vrijdag 8 december 2023, de dag voor de United Nations International Anti-Corruption Day 2023.

De heer Daniël Corsen zal als moderator fungeren tijdens het seminar. Kòrsou Transparente bedankt de voornaamste sponsoren, waaronder de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten, Maduro & Curiel’s Bank, Curaçao Airport Partners, Aqualectra, Lionsdive Beach Resort Curaçao, Curaçao Interntional Financial services Association (CIFA) en PSB Bank, voor hun waardevolle steun. De organisatie is tevens erkentelijk voor de andere sponsors die ervoor hebben gekozen niet in de publiciteit te treden.

Hernandez benadrukte tijdens de persconferentie, dat iedereen welkom is op het evenement. De thema’s integriteit, transparantie en corruptie zijn van groot belang, aangezien deze niet alleen individuele burgers treffen maar alle belanghebbenden in de gemeenschap, zowel binnen de private als de publieke sector. De betrokkenheid van eenieder draagt bij aan een betere toekomst voor iedereen op Curaçao.

Het ontbijtseminar begint om 08:00 uur (met inloop vanaf 07:30 uur) en zal doorgaan tot 12:00 pm. Het vindt plaats bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten. De presentaties tijdens het seminar worden gehouden in het Engels, deelnemers kunnen zich uitdrukken in hun eigen voorkeurstaal.

Kaarten kosten ANG 175,= en zijn vanaf 4 oktober verkrijgbaar via de bestuursleden van Kòrsou Transparente. Voor kaarten en meer informatie over dit evenement is Kòrsou Transparente te bereiken via haar Facebook-pagina Korsoutransparente, haar e-mail korsoutransparente@gmail.com of via de voorzitter, Michael Hernandez op 529-9150.

Related posts

Weersverwachting tot dinsdag 19 march 2024

EA News Author

Viering van 17 jaar Fundashon MUA

EA News Author

Strategische aankoop Plantage Fontein: Sleutel tot duurzame toekomst voor Bonaire

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message