Lokaal/ArubaDutch

Premier van Aruba geeft uitleg over RAFT en onderhandelingen met Nederland

Pap Prome Minister Di Aruba Ta Duna Un Splicacion Di Raft Y Negociacion Cu Hulanda

Premier Evelyn Wever-Croes legde uit over Raft en de onderhandelingen met Nederland. Een thema dat erg actueel is omdat in oktober 2023 de schuld die Aruba heeft geleend van Nederland van AWG. 916 miljoen vervalt en we moeten het afbetalen of herfinancieren.

Nederland is bereid om te herfinancieren

De premier gaf aan dat Nederland bereid is om Aruba te herfinancieren als dat nodig zou zijn.

op zoek naar vertrouwen op de internationale markt en de aanbieding heeft getest voor (1) een periode van 20 jaar, (2) met een rente van 6-8%, waarschijnlijk 6,5%. Maar in deze offerande, op deze plaat, Nederland zelf betaalt 3% voor de borgtocht, ze lenen ons 6% dus ze verdienen 3% op de borgtocht hier. Als de borgtocht 20 jaar duurt, verdienen ze meer dan 300 miljoen gulden van onze belastingbetalers. belastingen. Dit, merkte de premier op, is geen hulp volgens ons statuut. Hulp volgens Het statuut is om de rente te verlagen. Nederland zou in dit geval veel geld op ons verdienen.

CONDICTIE

Nederland heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verlagen tot 3,2%, maar dat als voorwaarde voor het financiële toezicht wegnemen uit de handen van het land Aruba, de regering van Aruba en het parlement en Verplaats dit naar het Koninkrijk, in een rijkswet, de RAft. Dit geldt voor Sint Maarten en Corsica. van het jaar 2010. Op verschillende gelegenheden heeft de regering van Aruba verklaard dat ze Nederland niet vertrouwt.

een rijkswet zal werken voor Aruba. Een Rijkswet zal de economie van Aruba verpesten en stoppen. De groei van ons land. We kunnen de groei van Aruba vergelijken met die van Curaçao en St. Maarten heeft sinds 2010 de Rijkswet, je ziet het verschil. Bovendien zijn Corsica en Sint Maarten hun schulden werden kwijtgescholden toen ze het rijkswet ontvingen, waardoor ze naar Aruba gingen, nu Nederland. Hij wil een rijkswet, maar wil geen vrijstelling geven voor wat betreft de Covid-schuld.

Overschot wordt betaald

Aruba is een autonoom land, en we hebben aangetoond dat het toezicht zoals het nu is, in de handen van Aruba, werkt. Aruba is het enige land in het koninkrijk dat een overschot heeft, en ze betalen schuld. Onze nationale schuld is al gedaald van 96,6% in 2022, naar 88,3% begin dit jaar, en zal het dalingsproces zal het komende jaar verder dalen tot 82%. Het doel is om in 2031 70 procent te bereiken. We willen deze ontwikkeling niet. Als we onze schulden kwijtraken, zouden we geen overschot hebben en zouden we onze schulden niet kunnen betalen. De premier merkte op.

Evaluatie van de wederopname van Duitsland in Nederland

De premier noemde een ander argument dat Duitsland de Nederlandse grenzen zou overschrijden. evaluatie van de werking van de rijkswet vergelijkbaar met Korsou en Sint Maarten en concludeerde dat de Rijkswetten belemmeren de sociaaleconomische ontwikkeling van landen. Ze drongen er bij Nederland op aan om het te evalueren.

Het functioneren van Raft. Dat betekent ook dat Nederland heeft besloten de rijkswet te evalueren. zijn functie. Deze evaluatie is nog niet uitgevoerd. Aruba heeft ook gevraagd om het te evalueren. LAft en CAft op Aruba. Dit is nog niet gebeurd. Na deze evaluatie neemt In plaats daarvan zal Aruba ook bepalen in welke richting het financiële toezicht zal worden voortgezet. Deze voorwaarde is om de rente te verlagen naar 5,1% voor de komende twee jaar, en als we daarna in de rijkswet zullen ze stijgen tot 3,2%. Dit is een voorwaarde die de regering Tawata heel vaak stelt. De zware last die zij niet konden verdragen. Toch moesten we het uiteindelijk accepteren.

De minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk zei dat de regering van de Verenigde Staten in 2020 en vervolgens in 2021 zal beginnen.

Related posts

OLB en Infrabedrijven synchroniseren doelen tijdens informatie sessie

EA News Author

Weersverwachting geldig tot donderdag 30 maart 2023

EA News Author

De partij MAN startte een cursus voor leden

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message